Setari Cookie-uri

5 greseli pentru care curele nu dau rezultate

Silueta reprezinta un echilibru greu de mentinut in ritmul de viata spre care tindem, plin de stres, in care timpul dedicat mancarii este haotic sau avem tendinta de a manca numai la resturante, iar miscarea este foarte mult limitata de masina personala, computerizarea industriala care ne determina sa lucram doar de pe scaun, lifturile etc.

Un stil de viata sanatos care include atat o alimentatie sanatoasa, dar si miscare si odihna corespunzatoare, trebuie adaptat actvitatilor zilnice. Din pacate tot mai multe persoane incerca sa apeleze la cure de slabire care nu in mod obligatoriu le sunt potrivite atat ca metabolism personal, cat si ca regim de munca sau timp. Insa unele greseli sunt generale in imposibilitatea de a avea rezultate privind silueta.

Corelarea activitatilor cu mancarea

Majoritatea persoanelor tind sa coreleze orice activitate, indiferent ca este profesionala sua de relaxare, cu mancarea si tigarile (daca sunt fumatori). Astfel cand facem o vizita, gustam un fursec, cand ne vedem la o terasa cu prietenii mai mancam ceva sau consumam bauturi hipercalorice, cand citim mailul dimineata rontaim ceva, la film luam o punga de pop-corn si tot asa. Orele de masa ar trebui sa fie cat mai fixe. Organismul “invata” un program, spre exemplu daca luati pranzul timp de o saptamana la aceeasi ora, organismul invata ora respectiva si cum se apropie timpul mesei deja se pregateste pentru gustare, creste circulatia in tubul digestiv, secretiile digestive incep a fi secretate, chiar daca persoana inca nu a inceput sa manance, astfel cand isi ia pranzul toate mecanismele digestive sunt deja activate. Rezultatul este acela ca are loc o buna digestie si mentinerea sanatatii organelor digestive. Desigur, ar fi bine sa alegeti alimente sanatoase la masa. Numarul meselor trebuie sa fie de trei pe zi, cele principale, intre care se indica o singura gustare dupa-amiaza. Restul gustarilor... nu fac decat sa aduca un plus mare de calorii si sa sustina tesuturile grase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.