Setari Cookie-uri

Cea mai intalnita problema a parului

Problemele parului apar la orice varsta indiferent de sex. Desi femeile se plang mai des de astfel de probleme, nici barbatii nu sunt mai putin afectati.

Cum scapam de matreata?


Cu un pic de rabdare si prin samponari regulate cu produse special destinate matretii puteti scapa de aceasta problema a parului. Va recomandam cateva sampoane pe care le gasiti in farmacii si al caror efect este unul destul de rapid.

Sampoanele antifungice - samponul pe baza de ketoconazol sau miconazol este antifungic cu spectru larg, reducand numarul ciupercilor.

Sampoanele medicale care contin zinc pirition, sulfura de seleniu sau gudron de huila pot indeparta senzatia de iritatie asociata matretei. Este bine sa folositi si un balsam pentru a inlatura mirosul neplacut din par, in cazul in care aceste sampoane nu contin deja susbstante frumos mirositoare.

Sampoanele keratolitice - samponul pe baza de acid salicilic are rol keratolitic, indepartand celulele moarte care ajung la exteriorul pielii capului astfel incat sa nu se mai formeze solzisorii de matreata.

Daca aceste produse nu dau rezultate mergeti la medicul dermatolog, caci s-ar putea ca problema pe care o aveti sa necesite un tratament medical adecvat.

Cateva sfaturi utile


Samponati-va parul de cel putin trei ori pe saptamana. Nu credeti in mitul care spune ca spalarea zilnica a parului il face sa devina mai gras. Ingrijirea zilnica a parului il va face mai sanatos, il va fortifica si nu veti mai avea probleme cu matreata sau caderea parului.

Aveti grija ce fel de sampon folositi. Cand alegeti un sampon nu va ganditi neaparat la tipul parului pe care il aveti ci la tipul pielii capului. Mai exact, daca aveti parul gras, de vina sunt glandele de la baza firului de par iar samponul trebuie sa actioneze la acest nivel.

Mancati fructe si legume pentru a va asigura necesarul de vitamine si minerale ce hranesc parul si il mentin frumos si sanatos.

In cazul in care pielea este foarte uscata, puteti folosi inainte de samponare o masca de par pe baza de ulei de masline. Dupa cateva folosiri veti observa cum pielea este mai hidratata si parul incepe sa isi revina (nu va ganditi ca acest lucru este posibil pe toata lungimea lui, ci doar cativa centimetri de la baza, pentru restul parului va trebui sa aveti rabdare sa creasca).

Folositi mastile de par naturiste, spre exemplu o masca pe care v-o recomand este cea ale carei componente sunt: un ou, doua linguri de miere, aproximativ 200 ml lapte si o lingura de ulei de masline.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.