Setari Cookie-uri

10 ingrediente de evitat din produsele cosmetice

Daca iti doresti produse naturale si vrei sa le eviti pe cele sintetice, atunci este importanta sa stii ce ingrediente nu trebuie sa contina produsul respectiv. Obisnuieste-te sa citesti etichetele si refuza sa utilizezi cosmeticele semi-naturale pentru par si piele. Iata o parte dintre compusii chimici care nu ar trebui sa se gaseasca printre ingredientele produselor de ingrijire a parului si pielii, asa-zise naturale :

4. Propilenglicolul este in mod ideal o forma de glicerina vegetala combinata cu alcool, ambele ingrediente fiint naturale. In produsele cosmetice este insa folosita o forma sintetica de propilenglicol, folosit drept factor de hidratare. Poate declansa reactii alergice si toxice.

5. Copolimerul PVP/VA este un derivat de petrol folosit in sprayuri pentru par si alte cosmetice. Este considerat toxic pentru ca o parte din particulele rezultate la aplicarea sprayului pot fi inhalate, producand diferite afectiuni pulmonare (inflamatorii, granuloame).

6. Colorantii sintetici sunt folositi din ratiuni de marketing, pentru a face produsul mai atragator. Se crede ca sunt agenti cancerigeni. De aceea este bine sa evitati produsele cosmetice care ii contin.

7. Parfumurile sintetice folosite in cosmetice pot contine mai mult de 200 de ingrediente. Evident ca nu sunt toate enumerate pe eticheta produsului, ci este folosita o denumire generica. Chiar daca ar fi trecute individual, nu poti stii care este nociv si care nu, pentru ca nu mergi la cumparaturi cu manualul de chimie dupa tine. De aceea, este bine sa renunti la produsele care mentioneaza „parfum sintetic” printre ingrediente pentru ca pot produce mancarime, ameteala, dureri de cap, hiperpigmentare cutanata, iritatii.

8. Trietanolamina este utilizata pentru a echilibra ph-ul cosmeticelor si pentru a se combina cu acizii grasi ca sa formeze saruri, baza produselor de curatat pielea. Produce reactii alergice, inclusiv probleme oculare, uscarea pielii si parului si poate fi toxic daca este absorbit de organism pentru o perioada mai lunga de timp.

9. Lanolina este un emolient obtinut din lana oilor. Este folosita in compozitia rujurilor si a cremelor si poate provoca forme grave de acnee. De obicei, lanolina folosita in industria cosmetica este contaminata cu pesticide si insecticide.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.