Setari Cookie-uri

Tehnici noi in tratarea celulitei

Celulita este o problema cu care 90% din femei se confrunta si se pare ca aceasta afectiune a tesutului gras subcutanat are predilectie pentru femei. Indiferent de varsta si de greutate, celultita isi face aparitia in special pe coapsele si abdomenul femeilor.

Celulita este o problema cu care 90% din femei se confrunta si se pare ca aceasta afectiune a tesutului gras subcutanat are predilectie pentru femei. Indiferent de varsta si de greutate, celultita isi face aparitia in special pe coapsele si abdomenul femeilor.

Conform unor studii efectuate atat pe femei cat si pe barbati, celulita a fost sesizata doar la femei, indiferent daca acestea erau prea slabe sau aveau cateva kilograme in plus.

Ce este celulita?


Celulita este o afectare a tesutului gras subcutanat care are la baza diverse cauze insa nu este in stransa legatura cu greutatea corporala. Datorita reducerii circulatiei la nivel subcutanat si muscular dar si datorita dezechilibrelor minerale celulele grase subcutanate nu isi mai pot efectua in mod normal functiile. Astfel acestea acumuleaza toxine si se autodistrug, eliberand in spatiul intercelular continutul lor. Se creeaza local un proces inflamator minor ce atrage dupa sine o usoara umflare a zonelor respective (edem). Mai apoi in lichidul intercelular se elibereaza o mare cantitate de fibrina, molecula ce are rolul de a organiza lichidul intercelular in conglomerate din ce in ce mai mari pana acestea ajung sa produca mici retractii la nivelul pielii, astfel apare aspectul de “coaja de portocala”.

Iata cateva cauze care pot duce la aparitia celulitei:
  • hormonii feminini si dezechilibrul acestora (estrogen si prolactina). Dezechilibrul metabolic al hormonilor feminini duce la incetinirea metabolismului lipidic. Astfel se explica de ce apare celulita in momente in care femeia sufera dezechilibre hormonale, cum ar fi la pubertate, a doua jumatate a sarcinii sau la menopauza. Anticonceptionalele favorizeaza de asemenea aparitia celulitei.
  • Alimentatia neechilibrata, dietele de slabire care exclud alimentele sanatoase ce asigura aportul zilnic de vitamine, minerale, proteine si glucide, precum si o cantitate minima de lipide. Foarte cautate sunt in zilele noastre dietele care au un efect rapid. Din pacate efectul de slabire al acestora nu este durabil si produce o serie de dezechilibre ce duc, printre altele, si la aparitia celulitei. Astfel se explica de ce unele femei slabute dar care mananca haotic au totusi celulita.
  • Dereglarea circulatiei datorita lipsei unei vieti active. Sedentarismul este cunoscut ca factor favorizant pentru celulita. De asemenea exercitiile fizice facute haotic nu vor duce la disparitia celulitei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.