Setari Cookie-uri

Cele mai intalnite probleme ale tenului

Machiajul este solutia ideala pentru a ascunde micile imperfectiuni ale pielii, dar ce ne facem atunci cand indiferent de abordare nu reusim sa obtinem un look impecabil? Simplu, tratam problema in loc sa o ascundem sub fondul de ten.

De aceea, de exemplu, vara si iarna, in special pentru cei care stau mult timp in aer liber, cum ar fi sportivii trebuie folosite creme ecran foarte puternice, pentru a impiedica soarele sa dilate vasele de sange. Stresul fiind o alta importanta cauza, diminuarea acestuia prin tehnici de control a respiratiei poate duce la rezultate benefice. Exercitiile fizice intense pot produce o vasodilatatie periferica ce trebuie evitata. Exercitiile fizice vor fi moderate si de durata mai scurta in cazul persoanelor cu predispozitie la rozacee. In ingrijirea tenului se vor evita produsele ce contin alcool, ulei de nuca, mentol, menta, ulei de eucalipt. Se vor folosi produse negranulare, fara agenti de parfumare.

Evitati: soarele, stresul, caldura, alcoolul, condimentele, efortul intens desfasurat in conditii de caldura exterioara, bauturile fierbinti si ingrijirile nepotrivite ale pielii.

4. Porii problema: evita cremele grase cu consistenta onctuoasa.Foloseste produse pe care este mentionat faptul ca nu sunt comedogenice, adica nu blocheaza porii si nu determina formarea comedoanelor. O data sau de doua ori pe saptamana curata fata cu un exfoliant pe baza de alfa-hidroxiacizi care inlatura celulele moarte si ajuta la deblocarea porilor. Foloseste seruri sau creme pe baza de acizi de fructe sau glucozamina, care realizeaza o exfoliere graduala . Daca porii sunt extrem de mari, poti apela la cateva sedinte de exfoliere cu cristale de aluminiu, la exfoliere chimica moderate sau la terapia cu laser.

5. Seboreea, sau excesul de sebum determina aspecul lucios neplacut al fetei. Pentru a controla excesul de sebum nu este indicat sa folosim produse intens astringente deoarece acestea inlatura in mod agresiv stratul protector de sebum iar organismul reactioneaza producand o cantitate si mai mare de grasime pentru a o inlocui pe cea pierduta. Foloseste produse pe care scrie “oil absorbing” sau “oil control”. Acestea au efect de “burete”, absorbind sebumul in exces. De mare ajutor sunt lotiunile de curatare si mastile pe baza de argila.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.