Setari Cookie-uri

Cele mai intalnite probleme ale tenului

Machiajul este solutia ideala pentru a ascunde micile imperfectiuni ale pielii, dar ce ne facem atunci cand indiferent de abordare nu reusim sa obtinem un look impecabil? Simplu, tratam problema in loc sa o ascundem sub fondul de ten.

6. Petele pigmentare si pistruii. Pielea are propriul ei mecanism de protectie impotriva razelor solare. In momentul expunerii solare, pigmentul actioneaza ca un scut protector pentru straturile interne ale pielii. In urma expunerii repetate la soare, pielea are tendinta de a se bronza. Daca o piele este deschisa la culoare, acumularea pigmentului se face in straturile inferioare ale pielii si se distruge treptat pe masura ce ajunge in straturile superioare. Prin urmare, acest tip de piele este predispus la aparitia pistruilor, acestia constand in acumularea pigmentilor in zonele mai putin sau deloc pigmentate. Pistruii sunt mici pete colorate raspandite pe toate suprafata fetei.

Zonele predispuse pistruilor sunt mai ales nasul, obrajii si fruntea. Evita expunerea excesiva la soare si foloseste o crema cu factor de protectie 30 sau chiar mai mare, ori de cate ori te expui la soare. Persoanele care considera pistruii inestetici pot alege intre decolorarea si inlaturarea lor prin inghetare (crioterapie) sau terapie cu laser. Doar in cazuri de exceptie, pistruii pot prezenta modificari care sa conduca la probleme serioase, cum ar fi cancerul.

7. Cearcanele: sunt cauzate de lipsa de somn, de oboseala, stres, carenta de vitamine sau pot fi uneori fiziologice. Cele opt ore de somn pe noapte sunt absolut necesare. Desi este destul de greu sa ai parte de opt sau mai multe ore de somn in fiecare noapte, ai putea recupera acest deficit de odihna prin asigurarea acestor ore de somn macar o noapte pe saptamana.
Pielea din jurul ochilor este foarte delicata. Astfel inainte de a merge la culcare, curata zona cu un tampon de vata imbibat in crema hidratanta. Orice produs anticearcan ai alege, asigura-te ca este unul cu o compozitie usoara. In momentul aplicarii unei masti de fata evita zona din jurul ochilor. In plus, evita alcoolul, fumul de tigara si alti poluanti care pot afecta balanta chimica a componentelor de la nivelul pielii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.