Setari Cookie-uri

Dermoabraziunea pentru un ten mereu tanar

Dupa injectiile de colagen si peeling, dermabraziunea este una dintre armele chirurgiei estetice. Ea permite tratarea chirurgicala a anumitor riduri si a anumitor semne cicatrizate ale fetei.

Dupa injectiile de colagen si peeling, dermabraziunea este una dintre armele chirurgiei estetice. Ea permite tratarea chirurgicala a anumitor riduri si a anumitor semne cicatrizate ale fetei.

Ea poate interveni eficient pentru a desavarsi rezultatul unui lifting, actionand la nivelul ridurilor mai mari, al celor fine si asupra unor “dungi” cutanate care nu pot fi ameliorate prin aceasta interventie.

Zonele implicate cel mai frecvent in aceasta tehnica sunt

• ridurile peribucale, mai ales cele ale buzei superioare;
• unele riduri ale fruntii;
• riurile de la ochi spre frunte (“laba gastei”).

Poate fi efectuata cu prudenta o dermabraziune totala superficiala a fetei. Dermabraziunea chirurgicala poate fi utilizata si pentru a trata anumite cicatrici vicioase post traumatice sau de acnee, ea fiind activa si asupra anumitor tatuaje si asupra unor forme de tumori cutanate benigne.

Principiul interventiei este simplu: un disc abraziv (din diamant sau otel dur ca glaspapirul) este adaptat la un aparat rotativ, asemanator celui folosit de somatologi. Sub anestezie locala sau loco-regionala asociata cu o anestezie prin refrigerare care intareste zona ce trebuie “razuita”, se efectueaza razuirea epidermei pana la nivelul dermului superficial si mediu, producantd o arsura superficiala mecanica de gradul 2.

Este neceara o oarecare indemanare si o buna cunoastere a grosimii epidermei pentru a utiliza aceasta tehnica; daca se face prea putin, atunci rezultatul este incomplet sau nul; daca se face prea adanc, exita riscul lezarii papilelor dermice profunde, cu posibilitatea unor cicatrici reziduale definitive.
De aceea, adesea, pentru a obtine un rezultat pozitiv fara risc nu este suficienta o singura sedinta: medicul prefera intotdeauna sa actioneze mai degraba “superficial” ,decat ”prea profund”.

Inainte de interventie

Consultatiile preoperatorii au ca scop precizarea corecta a indicatiilor interventiei si aprecierea daca dermabraziunea este tratamentul adecvat pentru deficitul estetic. Compararea cu alte metode terapeutice, cum ar fi peelingul sau injectiile cu colagen, trebuie sa faca parte dintre elementele discutiei preoperatorii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.