Setari Cookie-uri

Dermoabraziunea pentru un ten mereu tanar

Dupa injectiile de colagen si peeling, dermabraziunea este una dintre armele chirurgiei estetice. Ea permite tratarea chirurgicala a anumitor riduri si a anumitor semne cicatrizate ale fetei.

Regiunea razuita este apoi lasata libera. Este recomandat sa fie tamponata de mai multe oi pe zi cu un antiseptic. Se va forma o crusta care nu trebuie atinsa, ci lasata sa cada singura, ceea ce va necesita trecerea mai multor zile.

• evitati expunerea la soare timp de mai multe luni,din cauza existentei riscului de hiperpigmentare a zonei razuite (se pot folosi creme cu factor de protectie 50+, care se aplica dupa tratamente cosmetice)
• in unele cazuri, in care zonele de tratat sunt extinse sau leziunile sunt complexe, pot fi necesare retusuri sau sedinte succesive de dermabraziune;

In saptamanile sau lunile ce urmeaza dupa o dermabraziune poate sa apara o zona depigmentata, mai albicioasa, corespunzatoare zonei care a fost razuita. Acest inconvenient este durabil (mai multe saptamani), necesitand utilizarea unor mijloace cosmetice pentru a-l masca. Repigmentarea se face progresiv, in anul care urmeaza dermabraziunii. Acest inconvenient poate fi neplacut pentru unii pacienti care vor prefera un tratament mai rapid, cu mai putine constangeri, fara risc de depigmentare temporara.

Bibliografie: Chirurgia estetica in viata cotidiana, dr. Jacques Le Pasteur, ed. Nemira 2000


Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.