Setari Cookie-uri

Semnalele tenului tau

Tenul este un ecran in care se proiecteaza starea de sanatate a organismului, echilibrul fizic si psihic al unei persoane.

Tenul este un ecran in care se proiecteaza starea de sanatate a organismului, echilibrul fizic si psihic al unei persoane.

Problemele tenului le estompezi in general prin machiaj, astfel ascunzi un cearcan mai intunecat, paliditatea buzelor, roseata din obraz ori unele pete rosiatice, acoperi cu crema zonele uscate sau descuamate ale tenului ori buzele crapate etc.

Exista anumite probleme ale tenului care dispar in scurt timp si daca acestea nu reapar intr-un ritm frecvent nu necesita o atentie deosebita. Insa este posibil ca mici defecte sa persiste si tu sa le ascunzi in umbra machiajului, acestea ramanand poate neobservate in stadiu incipient, ajungand sa primeasca atentia ta cand aspectul pe care il confera tenului este total neplacut.

Frumusetea nu se obtine doar prin aplicarea unui machiaj sau ingrjirea cu diverse lotiuni, frumusetea este un produs atat al ingrijirii exterioare cat si a celei interioare. Ea se afla in stransa legatura cu sanatatea organismului si de multe ori o stare patologica se reflecta in aspectul pielii.

Citește și:

Invata sa citesti semnalele pe care tenul tau ti le transmite, iar noi iti vom dezvalui ce mesaje ascunde fiecare mic defect al tenului.

Zone de piele uscata si descuamata

Aceste zone pot fi unele mici ori, mai grav, sa fie extinse la nivelul tenului, spre exemplu pe frunte, pe obraji, pe aripile nasului, la comisura gurii (zona de unire a buzelor) ori chiar sa apara si pe restul corpului (cel mai adesea la nivelul palmelor, coatelor si picioarelor).

Aceste aspecte ale tenului si pielii ascund o insuficienta hidratare si hranire a pielii, fie din lipsa de vitamine (vitamina C, A, E si complex B ori minerale precum Ca), fie o anemie feripriva, frecventa la femei (datorita alimentatiei haotice, dietelor si a sangerarilor menstruale prelungite).

Buze crapate si palide

Buzele tale sunt atat de sensibile incat si un zambet larg le face sa sangereze? Nu este de ajuns un strugurel hidratant si un ruj care sa le ascunda paliditatea. Cel mai probabil ai o anemie feripriva sau nu te hidratezi suficient, nu consumi suficente lichide. Mai mult, este posibil sa ai asociata si o infectie.

Citește și:

Incearca sa bei mai multe lichide, sa mananci fructe, legume si carne de pui sau vita precum si un ou la cateva zile. Daca rezultatele analizelor sanguine releva o scadere evidenta a hemoglobinei apeleaza la suplimentele de fier pe care le gasesti in farmacii (cele mai bune sunt cele combinate cu vitamina C si acid folic).

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.