Setari Cookie-uri

Semnalele tenului tau

Tenul este un ecran in care se proiecteaza starea de sanatate a organismului, echilibrul fizic si psihic al unei persoane.

Ochii uscati si rosii

De la o vreme ti se usuca ochii, te ustura, ai senzatii de arsuri, tulburari scurte de vedere, eventual si usoare dureri oculare? Poate fi de vina calculatorul ori ai o alergie la produsele cosmetice pe care le folosesti. De asemenea poti avea o forma de conjunctivita, mai ales daca simti o jena in ochi, ca un corp strain. Exista si forme cronice de conjunctivita si astfel roseata ochilor persista, insa este bine sa detectezi din vreme afectiunea oculara pentru a nu ajunge in stadii avansate.

De asemenea ochii uscati si rosii pot reprezenta semnele unei artrite. Te intrebi probabil ce legatura au articulatiile cu ochii? Ei bine, in artrita este afectata secretia lichidelor lubrefiante, inclusiv a glandelor lacrimale.

De obicei sunt indicate lacrimile artificiale, insa ar fi bine ca in afara oftalmologului sa consulti si un reumatolog.

Citește și:

Zone rosii ale tenului

Cel mai adesea roseata (eritemul) este prezenta la nivelul obrajilor, nasului sau barbiei. Poate avea drept cauza o sensibilitate cutanata crescuta, cuperoza (o problema a pielii ale carui cauze exacte nu se cunosc, poate fi transmisa genetic), temperatura crescuta a corpului (febra) ori probleme cardiace sau pulmonare (cianoza). Fa-ti un set de analize ori o hemoleucograma uzuala (analizele uzuale de sange), astfel te vei orienta spre cauza care a produs eritemul fetei.

Acneea iti creeaza probleme?

Acneea este produsa in general de microbi mai virulenti si mai rezisteni decat cei care produc inflamatia usoara a unui folicul (cosurile). Acneea nu este deloc de neglijat si nu numai aspectul neplacut si deranjant al tenului ar trebui sa te determine sa iei masuri, ci si riscurile acneei, care se poate intinde pe corp sau infectia poate patrunde in sange si mergand pe traseul venos sa ajunga la sinusurile craniene, evoluand cu o meningita infectioasa. Ca si tratament, va trebui sa urmezi intocmai instructiunile medicului dermatolog si de asemenea sa pastrezi o igiena stricta a tenului. Nu stoarce pustula galbuie, astfel vei favoriza extinderea infectiei pe restul tenului si patrunderea germenilor patogeni in circulatia sanguina. Aparitia acneei poate fi insotita si de o scadere a imunitatii, cand ar fi bine sa ai o dieta sanatoasa si sa iei vitamina C si granule de propolis.

Citește și:

Nu neglija problemele tenului tau, ai grija de sanatatea lui si a ta.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.