Setari Cookie-uri

Liftingul facial te reintinereste

Liftingul reprezinta cea mai buna solutie pentru atenuarea prejudiciilor estetice ale varstei, la nivelul fetei. Operatia de lifting este una dintre cele mai solicitate de catre femei, datorita potentialului rapid si durabil de redare a trasaturilor fetei peste care trecerea timpuli si-a pus amprenta. Practic, acesta interventie este sinonimul cel mai apropiat de reintinerirea faciala, iar rezultatele pot fi spectaculoase daca se asociaza si cu alte tehnici ale chirurgiei estetice de reconditionare faciala.

Dupa interventie:
• Scoaterea pansamentului si a tuburilor de dren se face in ziua urmatoare interventiei;
• Este posibila aparitia unei jene dureroase, accentuate de miscarile capului, a unei tensiuni mai mult sau mai putin generalizate la intreaga fata. Poate aparea o umflare a fetei si cateva echimoze ce dispar in 2 – 3 saptamani.

Ce puteti face dupa interventie:
• Sa va spalati parul, evitand zonele cicatricilor;
• Dupa 3 – 4 zile este permis machiajul pentru ascunderea echimozelor si machiajul ochilor;

Ce nu trebuie sa faceti:
• Sa nu fumati;
• Sa nu va nelinistiti din cauza jenei la miscarile capului si gatului;
• Sa nu va nelinistiti din pricina eventualelor echimoze, umflari ale fetei, tensiunii pielii; ele vor disparea complet dupa o perioada de timp;
• Sa nu luati aspirina sau alte medicamente ce o contin – risc de tulburari de coagulare si de disparitie mai lenta a vanatailor;
• Evitati activitatile care pot creste tensiunea arteriala, stresul, activitatile fizice importante;
• Evitati, in primele zile, sa mestecati exagerat si evitati miscarile prea ample ale mandibulei si gatului.

Citește și:

In cadrul consultatiilor postoperatorii se vor scoate firele, crustele de pe suprafata cicatricilor vor fi indepartate si se va face o evaluare a rezultatului final. Dupa 15 zile se poate relua activitatea profesionala. Nu va bronzati 3 – 4 luni dupa interventie, evitati soarele si folositi ecrane de protectie daca iesiti in zone insorite.

Durata unui lifting:
Nu exista o perioada constanta in care liftingul este considerat valabil, beneficiul interventiei depinzand nu numai de operatia in sine ci si de alte criterii al caror efect nu poate fi prevazut (stil de viata, alimentatie, ereditate, igiena). Se considera o medie de 7 ani in care un lifting isi pastreaza trasaturile, insa marja de toleranta este foarte larga, depinzand de la caz la caz. Cand apar „recidivele” se pot efectua mici retusuri sau se poate lua in calcul efectuarea unui nou lifting.

Citește și:

Liftingul facial nu inlatura complet ridurile fetei ci doar le amelioreaza intr-o anumita masura. Pentru tratamentul ridurilor se apeleaza la alte arme ale chirurgiei estetice precum peelingul, injectiile cu colagen sau dermabraziunea.

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.