Lentilele cosmetice reprezinta o modalitate simpla si la indemana pentru schimbarea culorii ochilor. Aceste lentile sunt colorate in diferite nuante, au sau nu dioptrii, iar pe langa scopul estetic, destinat modificarii culorii ochilor, ele pot avea si recomandari medicale in anumite situatii.

Încearcă un look nou à la Hollywood: poartă lentile de contact colorate cât mai natural!

Majoritatea producatorilor de lentile de contact cosmetice ofera atat lentile plane, care nu au dioptrii si nu influenteaza vederea, cat si lentile corectoare pentru persoanele care sufera de vicii de refractie ale globului ocular.

Lentilele colorate sunt de mai multe feluri:

Unele lentile au o nuanta slaba, de obicei albastru sau verde deschis, pentru o mai buna vizibilitate si pentru observarea lor in timpul aplicarii pe globul ocular, a indepartari si a manipularii in general. Pentru ca nuanta are o intensitatea foarte mica, aceste lentile nu influenteaza culoarea ochilor.

Exista un tip de lentile de contact cosmetice cu nuanta solida dar transparenta, putin mai inchisa decat la cele descrise mai sus. Acestea schimba culoarea ochilor, insa scopul lor este sa accentueze culoarea naturala. Sunt potrivite in special pentru persoanele care au ochi de culori deschise si doresc sa obtina o nuanta mai intensa.

Lentilele in culori opace schimba complet culoarea ochilor. Persoanele care au irisul in culori inchise au nevoie de astfel de lentile pentru a-si schimba culoarea ochilor. Ele vin intr-o larga palenta de nuante, cu sau fara dioptrii.

Companiile de lentile de contact cosmetice se straduiesc sa produca lentile care sa mimeze cat mai bine aspectul natural al irisului. Pentru ca acesta zona nu are o culoare absolut uniforma, ci mai degraba forme si linii colorate, unele lentile incearca sa redea acest aspect printr-o serie de puncte colorate aplicate pe suprafata lor.

Portiunea centrala a lentilelor de contact cosmetice, care se suprapune peste pupila, este transparenta si lipsita de culoare pentru a nu modifica imaginea.

Cea mai recenta descoperire o reprezinta lentilele cu nuante ce filtreaza lumina. Acestea sunt folosite mai ales in domeniul sportiv, pentru ca au avantajul de a accentua anumite culori – de exempu, galbenul, culoarea mingii de tenis – prin filtrarea celorlalte nuante.

Exista si cazuri medicale in care sunt recomandate lentilele de contact cosmetice – de exemplu, atunci cand persoana are un colobom irian (lipsa unei portiuni din iris) sau aniridie (lipsa irisului in totalitate).

Am testat lentile de contact trasnite Phantasee – numai bune pentru petrecerea de Halloween!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: