Setari Cookie-uri

Lentilele de contact cosmetice

Lentilele cosmetice reprezinta o modalitate simpla si la indemana pentru schimbarea culorii ochilor. Aceste lentile sunt colorate in diferite nuante, au sau nu dioptrii, iar pe langa scopul estetic, destinat modificarii culorii ochilor, ele pot avea si recomandari medicale in anumite situatii.

Dezavantajele lentilelor de contact cosmetice:

Desi producatorii de astfel de lentile asigura o gama larga de dimensiuni, potrivite pentru orice fizionomie, exista cateva situatii, de exemplu in timpul clipitului, cand portiunea colorata a lentilei poate glisa mai mult sau mai putin peste pupila.

De asemenea, dimensiunea pupilei este variabila, in functie de cantitatea de lumina din mediu acesta marindu-si sau micsorandu-si diametrul. Uneori, cand lumina este slaba si pupila mai mare decat centrul transparent al lentilei, vederea poate fi usor afectata. In caz de lumina puternica, pupila se micsoreaza iar o portiune din iris poate deveni vizibila, situatie in care se poate observa culoarea naturala a ochilor.

Sfaturi in utilizare:

Utilizarea lentilelor de contact cosmetice necesita aceeasi prudenta si aceleasi masuri stricte de igiena ca in cazul oricaror lentile de contact. Acestea trebuie utilizate decat de o singura persoana pentru a evita transmiterea unor germeni ce ar conduce la grave infectii oculare. Utilizarea lor trebuie sa respecte recomandarile producatorilor in ceea ce priveste numarul de purtari, pastratrea si manipularea lor.

Citește și:

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.