Setari Cookie-uri

6 masti speciale pentru tenul cu probleme

Sarbatorile plutesc deja in aer, iar magia si forfota lor ne-a cuprins pe toti. Cuprinse de febra sarbatorilor, suntem parca mai grabite mai niciodata. Stiu avem cadouri de cumparat pentru cei dragi, proiecte de finalizat la serviciu, un revelion de planificat, detalii de pus la punct pentru masa de Craciun, etc. Pe langa toate acestea, noua femeilor ne mai ramane o datorie sacra: sa ne ingrijim de frumusetea noastra. Pentru ca machiajul tau din seara dintre ani sa fie impecabil, trebuie mai intai de toate ca tenul sa fie impecabil. Iti propunem cateva masti menite sa curete pielea tenului, sa o hidrateze si sa o intinereasca. Tenul tau le va aprecia, radiind de prospetime si tinerete.

Sarbatorile plutesc deja in aer, iar magia si forfota lor ne-a cuprins pe toti. Cuprinse de febra sarbatorilor, suntem parca mai grabite mai niciodata. Stiu… avem cadouri de cumparat pentru cei dragi, proiecte de finalizat la serviciu, un revelion de planificat, detalii de pus la punct pentru masa de Craciun, etc. Pe langa toate acestea, noua femeilor ne mai ramane o datorie sacra: sa ne ingrijim de frumusetea noastra. Pentru ca machiajul tau din seara dintre ani sa fie impecabil, trebuie mai intai de toate ca tenul sa fie impecabil. Iti propunem cateva masti menite sa curete pielea tenului, sa o hidrateze si sa o intinereasca. Tenul tau le va aprecia, radiind de prospetime si tinerete.

Masca cu propolis impotriva punctelor negre

In “Tanara si frumoasa dupa 40 de ani”, Louis Faurobert ne propune o masca cu propolis menita sa inlature punctele negre de pe suprafata tenului. 20 de grame de praf de propolis se amesteca cu doua linguri de faina de secara, cu cateva grame de praf de silvie si cu suc proaspat de morcov pana cand este obtinuta o pasta omogena. Cu putin timp inainte de aplicarea mastii pe suprafata tenului, se pot adauga in compozitie cateva picaturi de ulei esential de cuisoare.

Citește și:

Masca pentru tratarea si vindecarea eczemei

Puneti la fiert un litru de apa, iar apoi in apa fierbinte adaugati un pumn de tarate de orez. Dupa ce apa se raceste, strecurati taratele si aplicati-le sub forma de comprese pe intreaga suprafata a tenului. Lasati sa actioneze timp de douazeci de minute dupa care indepartati-le cu apa calduta. Se pot face comprese si cu apa scursa din vas.

Masca pentru o piele cu tendinta spre iritare

O masca excelenta pentru pielea usor iritabila se poate obtine prin amestecul unui albus de ou batut spuma cu doua lingurite de miere si cu doua linguri de faina de orz. Inainte de aplicarea propriu-zisa a mastii este indicat un masaj usor, menit sa stimuleza circulatia sangelui. Se ciupeste usor obrazul si se palmuieste de sub barbie in sus, cu delicatete. Masca se lasa sa actioneze asupra tenului pret de 25 de minute dupa care se indeparteaza cu ceai de musetel racit.

Citește și:

Masca pentru activarea circulatiei sangelui

Masca cu faina de mustar este indicata in cazul tenurilor rezistente, de culoare galben-gri, semn al unei circulatii deficitare a sangelui. Daca ai in schimb un ten sensibil, evita sa folosesti aceasta masca. Pentru a prepara aceasta masca, ai nevoie de o lingurita de faina de mustar, de o o lingurita de apa si de doua linguri de ulei de masline sau ulei de germene de porumb. Amesteca bine aceste ingrediente, dupa care aplica masca pe ten. Dupa ce au trecut 5 minute (atentie, nu este recomandat sa o mentii mai mult de cinci minute), o poti indeparta cu apa minerala dezacidulata.

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.