Setari Cookie-uri

Secretul tenului rasfatat: laptisorul de matca

Apiterapia este terapia traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului, in vederea mentinerii sanatatii corpului omenesc.

Apiterapia este terapia traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului, in vederea mentinerii sanatatii corpului omenesc.

Inca din preistorie, toate aceste elemente naturale sunt folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintei omului. Laptisorul de matca, diferit de miere si de polen, dateaza din vremuri imemoriale: civilizatia antica egipteana considera ca albina este simbolul regelui, iar civilizatia elena il trata ca fiind remediu de prim rang.

Compozitia complexa a laptisorului de matca

Laptisorul de matca este o substanta alba, laptoasa, secretata de glandele mandibulare ale albinelor tinere pentru hranirea larvelor si a matcii. Pentru aceasta din urma, constituie hrana exclusiva.
Substanta cremoasa, alba pe care albinele o secreta cu un singur scop, acela de a o hrani pe regina stupului. Avand o dieta alcatuita exclusiv din laptisor de matca, regina traieste de 50 ori mai mult decat o albina obisnuita si ajunge sa creasca de 2 ori mai mare decat aceasta

Citește și:

Compozitia complexa ii confera o putere nutritiva atestata de rapiditatea cresterii si de longevitatea matcii – regina traieste pana la 5-6 ani spre deosebire de o albina a carei varsta atinge doar cateva saptamani. Este una dintre cele mai concentrate substante in elemente nutritive esentiale, avand calitatea sa cuprinda intr-un volum foarte mic multe componente biologice.

Lista de ingrediente din laptisorul de matca arata ca o reteta pentru imortalitate, compusa din elemente care actioneaza ca biocatalizatori in procesele de regenerare celulara in corpul uman. Include toti amino-acizii esentiali de care corpul nostru are nevoie (dar pe care nu ii poate produce de unul singur) vitaminele A,C,D, E si majoritatea tipurilor de vitamine B, minerale, calciu si fier, hormoni naturali, acizi nucleici ca ADN si ARN, gelatina (cu efecte de anti-imbatranire).

Citește și:

Toate acestea permit reglarea functiilor organismului, influentand circulatia sangelui, mentinand apa in tesuturi, regenerand celulele pielii. Are, de asemenea, efecte pozitive in combaterea caderii parului, a vederii slabe, a diferitelor tipuri de cancer si a problemelor pielii. Laptisorul de matca va ajuta sa suportati mai usor stresul.

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.