Intre 30 si 40 de ani, organismul femeii trece prin mai multe transformari si de aceea regimul alimentar trebuie sa fie diferit de cel de la 20 de ani. Bineinteles ca orice regim, indiferent de varsta, presupune consumul de legume, fructe, (vitamine, minerale, oligoelemente) dar si de alimente ce contin proteine. La varsta de 40 de ani insa, anumite vitamine devin indispensabile pentru mentinerea sanatatii pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Iata care sunt acestea:

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Vitamina A ajuta la metabolismul albuminelor, a grasimilor si a carbohidratilor si are un rol extrem de important in intarzierea aparitiei ridurilor. De asemenea, vitamina A favorizeaza procesul de innoire a pielii, parului si unghiilor, intarind sistemul imunitar al organismului. Un efect pozitiv il are vitamina A si asupra mentinerii unei vederi bune. In unele cazuri, organismul nu poate asimila in mod corespunzator aceasta vitamina din cauza alimentelor estrogene sau insuficientei grasimilor din alimente. Putem procura vitamina A din alimente precum spanac, morcov, patrunjel, ardei, papadie, rosii, etc.

Vitaminele din grupa B sunt vitaminele care inlesnesc eliminarea toxinelor din organism, avand totodata un efect stimulativ asupra glandelor endocrine. De asemenea, vitaminele B participa si la buna functionare a sistemului nervos. In lipsa unei cantitati normale de vitamina B1 din organism pot aparea ameteli sau senzatiii de slabiciune si se pot inregistra scaderi ale apetitului. Vitaminele din complexul B se gasesc in in legume precum tomate, mazare verde, cartofi, ceapa, varza, fasole alba si in cerealele integrate. O sursa importanta de vitamina B1 o constituie drojdia de bere uscata.

Vitamina C ajuta la asimilarea fierului de catre eritrocite si inlesneste metabolismul carbohidratilor. Deoarece are un efect stimulativ asupra sistemului imunitar, vitamina C este indicata indeosebi in starile de slabiciune generala datorata unui efort fizic sau intelectual intens, precum si in prevenirea si tratarea gripei. Aportul zilnic recomandat de vitamina C este de 50 mg, iar supradozarea poate provoca perturbarea functiilor glandei tiroide sau aparitia diareei. Totodata, nu uitati ca vitamina C contribuie si la procesul de coagulare a sangelui. Cetina de brad sau brad are un continut bogat de vitamina C, insa surse bune din care ne putem extrage necesarul de vitamina C sunt: portocalele, fructul de kiwi, capsunile, coacazele negre, spanacul, merele, varza si conopida cruda, etc.

Slabesti 10 kg in 8 zile cu Dieta ARMY - incredibilul regim al armatei israeliene
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: