Setari Cookie-uri

Vitaminele celor 30 de ani

Intre 30 si 40 de ani, organismul femeii trece prin mai multe transformari si de aceea regimul alimentar trebuie sa fie diferit de cel de la 20 de ani. Bineinteles ca orice regim, indiferent de varsta, presupune consumul de legume, fructe, (vitamine, minerale, oligoelemente) dar si de alimente ce contin proteine. La varsta de 40 de ani insa, anumite vitamine devin indispensabile pentru mentinerea sanatatii pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Iata care sunt acestea:

Vitamina D intr-o cantitate insuficienta determina incapacitatea organismului de a asimila calciu si fosfor. Putem gasi vitamina D in alimente precum ficat, peste, oua, branza, lapte, cascaval sau unt. Un lucru catre trebuie neaparat precizat este acela ca vitamina D intra in procesele sale functionale sub actiunea razelor ultraviolete.

Nu degeaba supranumita vitamina tineretii, vitamina E este un puternic antioxidant ce inlesneste functionarea corespunzatoare a glandelor sexuale. Impreuna cu vitamina A, vitamina E este responsabila de mobilitatea globulelor albe din sange, jucand totodata un rol extrem de important si in sinteza albuminei. Vitamina E se gaseste in migdale, cereale, nuci, telina, marar, cacao, galbenus de ou, salata, soia, etc.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Citește și:

Ce coafuri se poarta si impresioneaza in 2009?

Ritualuri fascinante de infrumusetare a parului

Tratamente pentru revigorarea si ingrijirea intensa a parului

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.