Scapa de vergeturi prin metode naturiste

Vergeturile reprezinta o problema in imaginea femeilor, dar si a barbatilor. Prezenta acestora este deranjanta, modificand aspectul pielii si persistand timp indelungat sau pentru totdeauna daca nu se incearca tratarea acestora prin diferite metode, incepand de la cele naturiste si culminand cu cele medicale de specialitate, de abraziune si chirurgicale.

Vergeturile reprezinta o problema in imaginea femeilor, dar si a barbatilor. Prezenta acestora este deranjanta, modificand aspectul pielii si persistand timp indelungat sau pentru totdeauna daca nu se incearca tratarea acestora prin diferite metode, incepand de la cele naturiste si culminand cu cele medicale de specialitate, de abraziune si chirurgicale.

Ce sunt vergeturile si cum apar?

Vergeturile se observa la nivelul pielii ca niste liniute cu directia pliurilor cutanate, au lungimi de ordinul centimetrilor (3-5) si grosimi intre milimetri si aproximativ 1,5 cm (uneori sunt si mai mari)

Aceste linii situate la nivelul pielii (in mezoderma) pot lua doua aspecte: fie sunt de culoare rosu-movaliu (vergeturile recente), fie au culoare alb sidefie datorita subtierii pielii, cu suprafata fina, pot prezenta unele nodulatii (vergeturile tarzii, mature). In general ele trebuie tratate in primul stadiu, in cel matur se recurge adesea la proceduri chirurgicale pentru inlaturarea acestora.

Citește și:

Care sunt cauzele aparitiei vergeturilor?

Vergeturile de formeaza in stratul mijlociu al pielii si responsabila de aparitia lor este reteaua de colagen situata aici. Fie datorita unor carente vitaminice (vitamina C fara de care colagenul nu se matureaza, vitamina A, E), fie datorita lipsei de proteine (fie lipsa alimentara – diete – fie datorita preluarii lor de alte organe cum ar fi muschiul in eforturile musculare intense ori sarcina sau chiar unele patologii) reteaua de colagen se sensibilizeaza. Mai apoi, prin cresteri rapide ale pielii sau sub actiunea altor forte de tractiune la nivelul pielii reteaua de colagen subepidermica se “desira”, formandu-se astfel vergeturile.

Cele mai frecvente cauze ale vergeturilor:
- vergeturile apar la aproximativ 90% dintre gravide, mai ales in lunile 4-6, cand cresterea “burticii” este rapida iar pielea trebuie sa se destinda intr-un ritm alert. Vergeturile apar mai ales la nivelul fostelor pliuri abdominale si la nivelul sanilor.
- In cazul persoanelor care fac efort muscular centrat pe cresterea in volum a muschiului, mai ales daca iau si steroizi care afecteaza sinteza de colagen. Se pare ca 40% dintre sportivi fac vergeturi.
- Adolescentii intru-un procent mare, 70%, fac vergeturi datorita stresului, fumatului, alimentatiei haotice si saraca in vitamine, datorita curelor de slabire si a programelor de exercitii incorecte, haotice.
- Hipersecretia (secretia marita) a glandelor suprarenale produce alterarea tesutului conjuntiv subcutanat si aparitia vergeturilor, Hipersecretia glandelor suprarenale poate sa apara in diverse situatii, cum ar fi stresul, sarcina, administrarea de steroizi sau alte substante, in bolii Cushing, in cazul corticoterapiei sistemice prelungite (in aceste doua cazuri vergeturile sunt mari, late si prezente pe arii extinse), in cazuri de scadere a glicemiei etc.
- Lipsa vitaminelor, cum ar fi E, vitamine din complexul B, vitamina C (fara de care nu se va sintetiza colagenul), si lipsa unor minerale, spre exemplu calciu si zinc.
- In cazul persoanelor obeze, atat in perioada de ingrasare cat si in cea de slabire.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri