Setari Cookie-uri

Scapa de vergeturi prin metode naturiste

Vergeturile reprezinta o problema in imaginea femeilor, dar si a barbatilor. Prezenta acestora este deranjanta, modificand aspectul pielii si persistand timp indelungat sau pentru totdeauna daca nu se incearca tratarea acestora prin diferite metode, incepand de la cele naturiste si culminand cu cele medicale de specialitate, de abraziune si chirurgicale.

Cum tratam naturist vergeturile?

Cum spuneam mai sus, tratamentele fie ele chiar naturiste sunt dedicate in special vergeturilor recente, cele de culoare rosu-movaliu.

In primul rand modificati dieta, caci vergeturile se vindeca nu doar actionand din exterior, ci si din interior. Asadar, introduceti in dieta multe fructe (mai ales cele acre care contin vitamina C) si legume (in special cele fibroase), carne de peste, oua (nu exagerati, un ou la 2 zile), precum si foarte multe lichide (ceaiuri, apa sau sucuri naturale) pentru o hidratare intensa.

Retete naturiste:
- cremele naturiste au efecte uluitoare: cu propolis, galbenele si aloe vera.
- Reteta contra vergeturilor de facut in casa: un fruct de avogadro, ulei de masline extra virgin, o lamaie, capsule de vitamine E si vitamina A uleioasa, tinctura de rostopasca si galbenele. Fructul de avogadro il macinati bine pana cand devine ca o pasta, peste care adaugati restul ingredientelor si sucul de lamaie si amestecati. Din tincturi veti adauga cateva picaturi (in functie de doza prescrisa in prospect, dependenta de modul de fabricare), suc de lamaie din jumatate de fruct, 2 capsule de vitamina E si 10 picaturi de vitamina A uleioasa precum si ulei de masline suficient cat sa obtineti o compozitie ca o crema. Aceasta se va aplica local pe vergeturi in fiecare seara si se mentine timp de 30 de minute.
- Reteta: aveti nevoie de 4 fiole de elastina si ulei de masline. Elastina se amesteca cu 5 lingurite de ulei, se aplica local si se maseaza timp de 5 minute. Retetea se foloseste o data pe zi, de preferat seara.
- Aloe vera este recunoscuta pentru numeroasele sale beneficii. Daca o aveti in casa, o puteti folosi punand o frunza la macerat. De nu, sunt indicate gelurile cu aloe. Aceasta planta trebuie folosita in mod regulat de 3 ori pe zi.

Citește și:

Tratamentele trebuie asociate cu sedinte regulate de masaj si exercitii fizice.

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.