Setari Cookie-uri

Cure de slabire care au dat rezultate - LEM

Fluctuatiile de greutate sunt normale la anumite varste, insa daca nu sunt tinute in frau pot duce la acumularea in exces a grasimilor si la obezitate. Daca la o prima vedere curele de slabire par a fi mai mult un moft estetic, in realitate obezitatea este o boala care atrage dupa sine numeroase disfunctii in organism, de la cresterea colesterolemiei ce duce la accidente vasculare si infarcte pana la tulburari renale, afectiuni hepatice (steatoza), diabet etc. Astfel ca o cura de slabire este necesara atunci cand depasim greutatea normala pentru varsta si sexul pe care le avem.

Anxietatea
Al doilea factor psihologic care ne impiedica sa urmam o dieta cu rezultate multumitoare este anxietatea. Daca esti stresat, esti ingrijorat constant in legatura cu o multime de probleme, vei gasi prea putin timp pentru tine insuti. Anxietatea duce la neglijarea orelor obisnuite de masa, nu mai conteaza ce se mananca si cum se mananca. Toti acesti factori impiedica pierderea kilogramelor sau, dimpotriva, aduc kilograme in plus. Daca iti dai seama de aceste simptome, vizita la medicul specialist este cea mai indicata. Anxietatea prelungita poate duce la slabirea organismului (chiar daca esti gras, vei simti ca nu ai destula energie) sau imbolnavire (boli ale sistemului digestiv sau boli de piele).
Deceptiile
Oamenii sunt „maestrii” in a avea deceptii. Cel mai intalnit subiect al deceptiei este chiar persoana deceptionata. Parerea proasta despre sine are diferite motive: persoana in cauza nu se simte in stare sa respecte un program, nu crede ca ar merita o imagine mai buna, nu are suficienta incredere in corpul ei, nu crede ca o persoana anume o apreciaza intr-atat incat sa merite efortul unei schimbari. In oricare situatie, autodeceptia este o frana in calea schimbarii. Daca observi ca in privinta multor actiuni doar te gandesti sa le faci, dar nu le faci pentru ca nu crezi ca poti, atunci esti o persoana care sufera, poate fara sa stie, de autodeceptii.
Succcesul intr- o dieta de slabit depinde si de psihicul tau!
Daca nu iti plac kilogramele in plus de pe talie si inca nu ai intreprins nimic ca sa te schimbi, e cazul sa fii mai atent la cum te simti in fiecare zi. Esti mai mereu trist si apatic? Cere ajutor prietenilor sau psihologului. Rezulatele nu vor intarzia sa apara."
Citește și:

Daca ati timut o cura de slabire sanatoasa si a dat rezultate va asteptam sa ne impartasiti metoda mai jos, in rubrica de comentarii sau pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.