Setari Cookie-uri

Tratament modern pentru silueta

Obezitatea a devenit o adevarat epidemia a societii moderne. Este recunoscut ca o boala i este o cauza important a maladiilor cardiovasculare care ocup primul loc n mortalitatea lumii civilizate.

Obezitatea a devenit o adevaratã epidemia a societãþii moderne. Este recunoscutã ca o boala ºi este o cauza importantã a maladiilor cardiovasculare care ocupã primul loc în mortalitatea lumii civilizate.

Hipertensiunea arterialã, diabetul zaharat ºi suferinþele articulare sunt doar câteva din bolile asociate de regulã obezitãþii. Studio aratã cã peste 50% din americani sunt supraponderali ºi peste 30% obezi adevãraþi. Situaþia devine ºi în Europa centralã asemãnãtoare (25% din germani ºi cehi sunt obezi), pentru ca România se apropie ºi ea rapad de aceste date.

Metodele conservatoare de tratament al obezitãþii – dietã, medicamente care reduc absorbþia intestinalã, gimnastica medicalã – au, din pãcate, efect pe termen scurt, majoritatea obezilor întorcându-se la greutatea iniþialã dupã un interval de timp mai lung sau mai scurt. Prin urmare obezitatea începe sã fie tratatã din ce în ce mai mult în întreaga lume prin metode chirurgicalã.

Tehnica chirurgicalã cea mai folositã acum în lume este o tehnica mai puþin invazivã (fãrã tãieturi), cu riscuri mai puþine ºi cu rezultate în general bune: inelul gastric ajustabil montat laparoscopic (sau aºa numitul “gastric banding laparoscopic). Este vorba despre un inel din silicon, cu un diametru ajustabil, care se monteazã în jurul stomacului. Creazã astfel un stomac mic (de numai 15 ml), care limiteazã cantitatea de alimente ingerate de pacient obþinându-se senzaþia de saþietate. Alimentele urmeazã apoi o cale fiziologicã, nefiind afectatã absorbþia intestinalã ºi neajungându-se astfel la dezechilibre metabolice. Intervenþia se efectueazã laparoscopic, cu instrumente speciale ºi camerã de luat vederi din interiorul abdomenului se efectueazã de obicei patru incizii (foarte mici) ºi necesitã de regulã internare 1-3 zile. Aproximativ 80% din pacienþi slãbesc considerabil cu aceastã metodã care îi ajutã sã-ºi pãstreze toatã viaþa o greutate sãnãtoasã. Totuºi pentru orice metodã de combatere a obezitãþii este nevoie ºi de participarea pacientului, fiind obligatoriu controlul alimentaþiei (lichidele dulci sau dulciurile, îngheþata topitã trec uºor prin inel, fiind prin urmare interzise), este necesar un consum caloric sporit prin exerciþii fizice, plimbãri. pentru cã sãnãtatea noastrã ºi o viaþã mai frumoasã ºi mai lungã meritã acest efort de voinþã.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.