Setari Cookie-uri

Toxina botulinica - miracol pentru frumusete

Ridurile si pliurile cutanate de expresie sint produse de contractura musculaturii delicate de sub piele de fiecare data cind zimbim, ridem sau ne incruntam. Cu cit ne exteriorizam mai mult emotiile cu atit ridurile vor fi mai adinci. De-a lungul timpului , contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adincirea ridurilor si la formarea altor pliuri cutanate. Totusi aceste semne ale emotiilor noastre , la unele persoane se poate sa nu apara.

CUM SE PROCEDEAZA?

Procedura este simpla si sigura.toxina botulinica se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza putin lichid durerea este minora. Odata ce se incheie injectarea , de obicei nu exista discomfort. Nu este necesara anestezia locala si nici sedarea, recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj.

CAT DUREAZA EFECTUL?

Efectul complet al tratamentului cu toxina botulinica nu este vizibil pentru 3-7 zile. Asa cum am mai mentionat efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizata incet de organism in 3-6 luni. Desi multi pacienti sint multumiti de efectele toxina botulinica , va fi necesara o noua injectare dupa aceasta perioada pentru a mentine aspectul neted al pielii.

Citește și:

EFECTE SECUNDARE?

Sint putine efecte secundare la aceasta tehnica. Pot apare reactii alergice desi sint rare. Desi poate apare in anumite cazuri caderea sprincenei aceasta poate fi evitata prin a nu injecta decit la peste 1 cm de la sprincene. In ciuda acestor precautii , totusi poate apare aceasta problema desi este temporara durind 2-3 saptamini.

SUNT O CANDIDATA POTRIVITA?

Desigur doar o consultatie poate stabili acest lucru. Desi toxina botulinica e tolerata de multe persoane, pacientii cu afectiuni neurologice si femeile insarcinate nu se vor trata.

TOXINA BOTULINICA PENTRU TRANSPIRATII EXCESIVE

Transpiratiile excesive ( hiperhidroza) poate fi o serioasa problema atit din punct de vedere social cit si profesional, ducind la complexe si stres emotional. Pacientii cu hipertricoza generalizata necesita tratament medicamentos, in timp ce hipertricoza localizata poate fi tratata cu toxina botulinica (Dysport). Cind se injecteaza local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoriparee, rezultind in abolirea producerii transpiratiei. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sint riscuri de a leza musculatura profunda. Procedura este similara celei descrise anterior . Efectul apare intre3-7 zile de la injectare, iar efectul dureaza intre 3-12 luni. Sint necesare mai multe injectari pentru a mentine efectul in timp.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.