Setari Cookie-uri

O infectie pe care o poti avea fara sa stii

Parazitii intestinali sunt organisme vii care traiesc in interiorul unor “gazde” de origine umana sau animala. Cele mai raspandite infectii parazitare, care afecteaza peste 30% din populatia lumii, sunt: giardioza, ascaridioza, oxiuraza si trichineloza.

Parazitii intestinali sunt organisme vii care traiesc in interiorul unor “gazde” de origine umana sau animala. Cele mai raspandite infectii parazitare, care afecteaza peste 30% din populatia lumii, sunt: giardioza, ascaridioza, oxiuraza si trichineloza.


celula Deoarece nu intotdeauna isi manifesta prezenta prin simptome specifice, parazitii intestinali pot trai in tractul nostru digestiv ani de zile pana sa ne dam seama de acest lucru favorizand aparitia unor afectiuni precum cefaleea, flebitele, trombozele venoase si chiar socurile anafilactice. Datorita compozitiei pe baza de extracte din plante medicinale folosite de sute de ani pentru proprietatile lor antiparazitare, Parasites Cleanse este recomandat ca adjuvant eficient in curele de deparazitare.


Despre parazitii intestinali

Consumul de carne cruda sau insuficient preparata, fructele si legumele nespalate, igiena corporala precara si sistemul imunitar slabit reprezinta principalele cauze ale aparitiei infectiilor parazitare. Ouale parazitilor inghitite o data cu apa sau alimentele contaminate ajung in intestinul subtire unde, sub influenta sucurilor intestinale, se transforma in larve care mai apoi strabat peretele intestinal si trec in colon sau, transportate de sange, ajung in ficat, stomac sau plamani.
Deoarece infectiile parazitare pot fi asimptomatice, se recomanda vizitele perioadice la doctor si efectuarea seturilor de analize obligatorii.


Ce afectiuni parazitare sunt mai raspandite la om


Giardioza ii afecteaza deopotriva pe copii si pe adulti, prin inghitirea de alimente infestate cu chisturi de Giardia Lamblia. In intestin, aceste chisturi se transforma in larve si se prind de mucoasa intestinala cauzand diaree, malabsorbtie, greturi si varsaturi.

Ascaridioza este cauzata de infestarea cu viermi numiti popular Limbrici. Din intestin, larvele ajung, prin sange, in plamani unde se transforma in Limbrici adulti si se reintorc in tubul digestiv pentru a se inmulti. Limbricii cauzeaza greturi, varsaturi, lipsa poftei de mancare, crampe si balonare.

Oxiuraza este o infectie datorata unor viermi de un centimetru care migreaza in portiunea terminala a colonului si care dau senzatia de mancarime la nivelul anusului, in special noaptea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.