Setari Cookie-uri

O infectie pe care o poti avea fara sa stii

Parazitii intestinali sunt organisme vii care traiesc in interiorul unor “gazde” de origine umana sau animala. Cele mai raspandite infectii parazitare, care afecteaza peste 30% din populatia lumii, sunt: giardioza, ascaridioza, oxiuraza si trichineloza.

Acest lucru se datoreaza faptului ca viermii femele ies noaptea din anus in zona perineala si isi depun aici ouale. Simptomele oxiurazei nu sunt puternice si de cele mai multe ori, persoanele care sufera de aceasta afectiune nu le dau importanta ajungand sa se trateze doar atunci cand s-a instalat o forma severa.

In cazul trichinelozei, parazitul care o cauzeaza, numit Trichinella spiralis, se deplaseaza prin vasele limfatice si sanguine pana la nivelul musculaturii striate unde formeaza chisturi. Cei mai afectati sunt muschii diafragmei, laringelui, limbii, intercostali si bicepsi. In primele 3-4 zile, persoanele infectate cu Trichinella nu prezinta alte simptome decat usoare tulburari digestive. Dupa perioada de incubatie, la peste 80% dintre bolnavi, se formeaza edeme la nivelul fetei, de unde si denumirea populara de “boala capetelor umflate”.


Sursa: Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.