Setari Cookie-uri

8 Sfaturi ca sa nu te imbolnavesti cu E. Coli

E. Coli (Escherichia Coli) este o bacterie care traieste in mod normal in organismul nostru, la nivel intestinal, participand la procesele digestive si avand roluri pozitive in mentinerea sanatatii.

- Spalati-va pe maini des, cu apa si sapun, ori de cate ori aveti ocazia. Dupa orice iesire si revenire acasa ori la locul de munca spalati-va pe maini. Curatati-va mainile inainte de a introduce in gura orice aliment, chiar si o bomboana. Spalati-va pe maini inainte de a manca, inainte si dupa schimbarea scutecelor, inainte si dupa utilizarea toaletei, inainte si dupa prepararea mancarii, dupa atingerea animalelor sau a obiectelor acestora.
- Evitati atingerile cu persoanele din jur, saluturile cu mana sau prin pupat, in speial daca acestia prezinta semne de boala.
- Spalati sub jet puternic de apa rece alimentele, in special legumele, fructele, carnea;
- Spalati ustensilele si vasele in care ati pus carne cruda dupa fiecare utilizare. Nu folositi ustensilele necuratate pentru taierea legumelor in salata, a branzei, nici macar tocatorul fara a-l curata inainte.
- Carnea, dar si resul alimentelor trebuie bine preparate termic! Nu consumati friptura “in sange”, ci mai degraba usor crocanta.
- Depozitati separat carnea cruda de restul alimentelor: legume, fructe, mai ales oua! Carnea trebuie bine impachetata inainte de a fi depozitata.
- Fierbeti intotdeauna laptele inainte de a-l utiliza, chiar si pentru a face prajituri.
- Persoanele bolnave, cu infectii acute, mai ales digestive, dar si cele cu infectii la maini (panaritiu de exemplu) trebuie sa evite prepararea hranei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.