E. Coli (Escherichia Coli) este o bacterie care traieste in mod normal in organismul nostru, la nivel intestinal, participand la procesele digestive si avand roluri pozitive in mentinerea sanatatii.
- Evitati atingerile cu persoanele din jur, saluturile cu mana sau prin pupat, in speial daca acestia prezinta semne de boala.
- Spalati sub jet puternic de apa rece alimentele, in special legumele, fructele, carnea;
- Spalati ustensilele si vasele in care ati pus carne cruda dupa fiecare utilizare. Nu folositi ustensilele necuratate pentru taierea legumelor in salata, a branzei, nici macar tocatorul fara a-l curata inainte.
- Carnea, dar si resul alimentelor trebuie bine preparate termic! Nu consumati friptura “in sange”, ci mai degraba usor crocanta.
- Depozitati separat carnea cruda de restul alimentelor: legume, fructe, mai ales oua! Carnea trebuie bine impachetata inainte de a fi depozitata.
- Fierbeti intotdeauna laptele inainte de a-l utiliza, chiar si pentru a face prajituri.
- Persoanele bolnave, cu infectii acute, mai ales digestive, dar si cele cu infectii la maini (panaritiu de exemplu) trebuie sa evite prepararea hranei.