Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre Hepatita C

Hepatita C este o afectiune contagioasa a ficatului.

In Romania, cele mai dese cazuri de infectare cu VHC au fost descoperite la adultii cu varste cuprinse intre 18 si 69 de ani.

Exista diferente semnificative statistic intre zonele geografice in ceea ce priveste numarul de pacienti. Astfel, probabilitatea ca un pacient sa fie infectat cu HCV in Transilvania este de 1.78 de ori mai mica decat in Banat.

Potrivit studiului, se va putea observa o scadere a numarului total de persoane infectate cu VHC, pe de o parte, iar, pe de alta parte, o crestere a numarului hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice, cancerului hepatic, precum si a deceselor prin boli hepatice datorate VHC in cursul perioadei 2010 - 2030.

3. Mod de transmitere:



Hepatita C se transmite prin expunerea la sange infectat


tatuaj Hepatita C este determinata de prezenta unui virus in sange, ceea ce inseamna ca daca ati intrat in contact cu sangele altcuiva infectat cu virusul hepatic C (VHC), este posibil sa fi contactat boala. Exista cateva situatii generale care v-ar fi putut expune contactului cu sange care contine acest virus. De exemplu, va aflati in grupa de risc daca:

• Ati suferit o transfuzie de sange inainte de iunie 1992
• V-ati tatuat cu un ac sau cu tus contaminat
• V-ati facut piercing-uri cu un ac contaminat
• Ati folosit in comun cu o persoana infectata un aparat de ras, o periuta de dinti sau orice alt obiect
• Ati folosit ace contaminate la injectarea drogurilor


Hepatita C se transmite in general de la o persoana la alta prin expunerea directa la sange sau produse din sange, ace sau alte obiecte ascutite infectate. In cazul hepatitei C, pot aparea riscuri asociate evenimentelor obisnuite, precum sangerari nazale sau din cauza unor taieturi, si sangerari menstruale. Obiectele de igiena personala (de exemplu periute de dinti, aparate de ras sau instrumente pentru manichiura) care vin in contact cu sangele unei persoane infectate pot deveni un mijloc de transmitere a virusului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.