Setari Cookie-uri

Sfaturi pretioase pentru prevenirea indigestiei

Specialistii britanici au alcatuit un ghid al digestiei perfecte ce contine un set de reguli si sfaturi utile pentru identificarea si calmarea celor mai des intalnite probleme care afecteaza tractul digestiv.

Indigestia, boala grea

Indigestia, boala grea

De la balonare si pana la afectiunile intestinale, aproximativ 9 milioane de britanici sufera de probleme care afecteaza sistemul digestiv, informeaza dailymail.co.uk.

"Numarul persoanelor diagnosticate cu afectiuni digestive este in crestere, pe masura ce oamenii iau mult mai in serios simptomele acestor boli si merg la medic pentru a fi diagnosticati in stadii timpurii ale maladiei ", afirma medicul Anton Emmanuel de la fundatia de caritate CORE, care ofera sprijin pacientilor suferind de afectiuni digestive.

Unul din cinci britanici sufera de Sindromul colonului iritabil (Irritable Bowel Syndrome/IBS), o maladie a tractului gastrointestinal care provoaca diaree, crampe stomacale si balonare.

Multi dintre britanici apeleaza la tot felul de masuri pentru a avea un tract digestiv sanatos, incluzand in dietele lor zilnice cantitati mari de apa si de cereale bogate in fibre. Ar putea ei insa sa inrautateasca, fara sa vrea, simptomele acestor boli?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, expertii britanici au alcatuit un set de sfaturi utile pentru a demonta cele mai uzuale mituri si pentru a-i sfatui pe conationalii lor in legatura cu regulile care trebuie urmate pentru a avea o digestie sanatoasa.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.