Setari Cookie-uri

Sfaturi pretioase pentru prevenirea indigestiei

Specialistii britanici au alcatuit un ghid al digestiei perfecte ce contine un set de reguli si sfaturi utile pentru identificarea si calmarea celor mai des intalnite probleme care afecteaza tractul digestiv.

Renuntati la fibre

Renuntati la fibre

Pacientilor suferind de IBS li se spune adeseori sa manance mai multe fibre. "Insa acesta este cel mai rau lucru pentru un numar mare de pacienti, in special daca li se recomanda sa manance tarate de grau", afirma Peter Whorwell, profesor si medic la Wythenshawe Hospital din Manchester, considerat unul dintre cei mai mari specialisti in IBS.

"Desi cantitatile mai mari de fibre sunt fara indoiala benefice contra constipatiei moderate, ele se dovedesc arareori benefice contra simptomelor severe de IBS si nu pot impiedica diareea. Fibrele reprezinta un agent de stimulare, care ii da stomacului si mai mult de lucru, fiind foarte posibil sa inrautateasca simptomele pentru persoanele suferind de constipatie severa", a declarat acelasi specialist.

In locul fibrelor, specialistii britanici recomanda painea alba, pastele albe, biscuitii si piscoturile cu smantana - in general acele produse fabricate cu faina alba rafinata, deoarece ele nu contin prea multe fibre "brute".

Acest lucru inseamna sa renuntati nu doar la painea integrala, ci si la pastele brune, cele mai multe dintre cereale si batoanele de cereale, ca si la biscuitii digestivi, despre care oamenii nu stiu ca sunt preparati din cereale integrale."Desi suna destul de descurajant, pacientii chiar simt apoi o ameliorare a starii lor de sanatate", a explicat acelasi specialist britanic.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.