Setari Cookie-uri

Sfaturi pretioase pentru prevenirea indigestiei

Specialistii britanici au alcatuit un ghid al digestiei perfecte ce contine un set de reguli si sfaturi utile pentru identificarea si calmarea celor mai des intalnite probleme care afecteaza tractul digestiv.

Folosirea laxativelor este permisa

Folosirea laxativelor este permisa

Multe persoane care sufera de constipatie cronica spun ca se simt obosite si letargice, dar incep sa se simta mult mai bine dupa ce au mers la toaleta, afirma profesorul Whorwell. "Potrivit unui ghid bun, cand mergi la toaleta mai mult de trei ori intr-o zi suferi de diaree, iar cand mergi de mai putin de trei ori pe saptamana suferi de constipatie".

In loc sa suferiti, profesorul britanic va sfatuieste sa folositi zilnic un laxativ. "E fals sa se spuna ca laxativele dauneaza intestinelor. Adevarul este ca unii oameni vor avea un tract intestinal lent indiferent de ceea ce fac. In acest caz, e mai indicat sa va goliti intestinele in mod regulat decat sa va faceti griji in legatura cu acest lucru", spune profesorul britanic.

Cel mai indicat laxativ pentru majoritatea persoanelor este acela care contine polietilen glicol, o substanta prezenta in laxative precum Movicol si Dulcobalance. Ele atrag apa in intestin si pot fi folosite in conditii de siguranta o data pe zi.

"Andrews Salts (disponibil in farmacii) este un laxativ pe baza de magneziu care actioneaza in acelasi fel", sustine medicul Peter Fairclough, specialist gastroenterolog la London Clinic. "Acest produs reprezinta o versiune mai blanda a sarurilor Epsom - nu doar ca au un gust mai bun, dar rezultatele lor sunt mai putin violente".

Incepeti cu doua linguri dizolvate intr-un pahar cu apa, in fiecare seara, si cresteti treptat dozajul pana cand veti obtine efectul dorit.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.