Setari Cookie-uri

Cum am scapat eu de colon iritabil

Colonul iritabil este un diagnostic pe care tot mai multe persoane il dobandesc, inca de la varste tinere. Astazi colonul iritabil a devenit deja o boala frecventa cu care tot mai multi oameni se confrunta.

Dieta care te scapa de colon iritabil

Am inteles de la tanara nutritionist ca aceasta dieta elimina si intoleranta alimentara pentru ca separa alimentele si puteti vedea daca vreunul va face rau. Tot aceasta dieta cica poate identifica si alergiile alimentare implicate in urticarie. Din fericire eu am descoperit doar o intoleranta la lactoza, pe care tot prin dieta am reusit sa nu o mai resimt.

dieta pentru colon iritabil

Domnisoara nutritionist mi-a zis ca aceasta dieta seamana mult cu modul de introducere a hranei la bebelusi, asa ca pentru cele care aveti copii, veti intelege mai usor aceasta dieta – diferenta e ca alimentele se introduc fierte.

Prima faza a dietei care te scapa de colon iritabil

Prima faza dureaza o saptamana si consta in consumul numai de supe. Ca lichid puteti bea numai apa.

Supele de legume contin tot felul de legume mai putin conopida, varza, fasole. Aceste supe se condimenteaza numai cu verdeata cruda. Niciun condiment decat putina sare, cat mai putina, la limita cat sa va placa gustul. Sarea irita. Am crezut ca o sa mor cand am auzit, dar n-a fost chiar asa rau, am folosit cartofi si mult patrunjel crud peste supa fierbinte si a fost chiar bun. Chiar am si slabit 2 kilograme, desi nu eram tocmai corpolenta. Dar mi-a prins bine.

Citește și:

A doua faza a dietei care te scapa de colon iritabil

Din nou o saptamana de post, se consuma tot supe si se bea doar apa, dar de data asta se introduc in supe restul legumelor.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.