Comunicat de presa

(P) Obiceiuri sanatoase care te vor scapa de tranzitul intestinal lent

Meniul meselor festive si frecventa acestora se pot transforma cu usurinta intr-un motiv de ingrijorare. Excesele de alimentatie pot afecta sanatatea prin consecinte neplacute ce variaza de la disconfort pana la spitalizare de urgenta.

Aceste situatii sunt cauzate de ingredientele bogate in grasimi, zaharuri si condimente ce stau la baza oricarei mese traditionale, insa nici nivelul caloric ridicat, ingerare rapida sau consumul in proportii exagerate a unor alimente nu este de ignorant.

Disfunctiile digestive pot aparea la orice varsta, si se manifesta la 1-3 ore dupa masa. Acestea se anunta prin simptome de greata sau balonare, si se acutizeaza datorita varsaturilor si crampelor. In acest punct, tulburarile de tranzit precum constipatia sau diareea au sanse mari de aparitie, crescand nevoia unei interventii specializate.”, avertizeaza dr. Teofil Rosu, medic specialist boli interne la Centrul Medical Focus.

Prevenire si tratament

Pentru a preveni aceste probleme digestive, este indicata alcatuirea unui meniu bogat in nutrienti, din care legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca. In plus, principalele mese ale zilei trebuie respectate chiar si de sarbatori, iar intervalul dintre gustari trebuie sa fie suficient de mare, pentru a nu ingreuna digestia.

Tutunul si alcoolul sunt de evitat in aceasta perioada, iar consumul de alimente trebuie facut cu moderatie, mai ales de persoanele care au iesit dintr-un post lung. De asemenea, cei suferinzi de afectiuni care necesita un regim strict sunt sfatuiti sa nu se abata de la recomandarile facute de catre medicul curant.

Foto: Shutterstock.com

Scapa de tulburari digestive - lista enzimelor naturale si extractelor din plante gastroprotectoare
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: