Setari Cookie-uri

Specialistii ne indeamna: Evita excesele alimentare din preajma Sarbatorilor

In perioada Craciunului si Anului Nou numarul romanilor care sufera de boli ale sistemului digestiv creste simtitor, excesele alimentare din timpul sarbatorilor fiind principalul inamic al sanatatii si bunei dispozitii. Cele mai frecvente afectiuni cauzate de alimentatia consumata necorespunzator se maifesta la nivelul aparatului digestiv.

In cazul in care simptomele unei tulburari digestive incep sa se faca simtite, este indicat sa ai la indemana pastile si ceaiuri care iti pot ameliora problema. “Organismul suprasolicitat de digestie transmite semnale de alerta, iar acestea nu trebuie neglijate. Situatiile de urgenta pot fi anticipate daca tranzitul intestinal este stimulat la timp, prin apel la medicatia potrivita”, completeaza dr. Teofil Rosu.

Din lista medicamentelor care nu trebuie sa lipseasca din casa fac parte: No-Spa, Triferment, Colebil, Dicarbocalm, Colospasmin, Ranitidina. Actiunea acestora poate fi amplificata de ceaiuri din plante care ajuta digestia: ceai de menta, musetel, sunatoare, ghimbir, coriandru, chimen, etc. In egala masura, un regim alimentar sanatos si un stil de viata activ sunt aliatii tai pentru combaterea problemelor digestive.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.