In zilele noastre tot mai multi oameni acuza ca sufera de sindromul colonului iritabil, acest sindrom datorandu-se in special alimentatiei si stilului de viata.

Lipsa sportului, alimentatia saraca in fructe si legume crude, somnul insuficient, stresul, infectiile, consumul de alcool procesat sunt doar cateva din cauzele care duc la aparitia acestui sindrom.

Cum se manifesta sindromul colonului iritabil?

Pacientul cu acest sindrom prezinta: - Tulburari zilnice ale tranzitului intestinal (diaree/constipatie ). Se descriu astfel: sindromul colonului iritabil cu diaree, sindromul colonului iritabil cu constipatie si sindromul colonului iritabil alternant. - Balonare; - Disconfort abdominal, uneori dureri puternice; - Teama de a mai consuma unele alimente; - Flatulenta; - Pacientul prezinta senzatia de incontinenta (simte ca trebuie sa mearga urgent la toaleta) sau senzatie de evacuare incompleta a materiilor fecale (uneori pacientii relateaza senzatie de corp strain la nivelul rectului); - Scauele pot prezenta mucus; - Simptomele pot fi de lunga durata; - Femeile sunt mai afectate decat barbatii.

Analize mendicale pentru sindromul colonului iritabil

Pentru a pune diagnosticul de colon iritabil medicul trebuie inainte de toate sa excluda o alta cauza care poate avea simptomatologie asemanatoare: - Constipatie cronica; - Cancer de colon;

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: