Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru COLON IRITABIL

Colonul iritabil, cunoscut si sub denumirea de boala functionala intestinala sau sindromul de intestin iritabil – reprezinta o tulburare foarte frecventa in populatie, specialistii considerand ca o persoana din 4 poate fi afectata de acest sindrom.

Analize medicale pentru colon iritabil: Irigografie

Irigografia este o analiza complexa si mai putin utilizata astazi, constand in pregatirea pacientului, apoi introducerea unei substante opacifiante prin rect, aceasta substanta ajungand in colon. Apoi pacientul este supus radiografiei, urmand a fi interpretat gradul de opacifiere al colonului. Astazi mai sensibila este colonoscopia. analize medicale colon iritabil

Analize medicale pentru colon iritabil: Colonoscopia

Colonoscpia este o investigatie complexa ce consta in vizualizarea colonului cu ajutorul unui aparat numit colonoscop. Este o analiza invaziva, insa foarte pretioasa ca si utilitate medicala, permitand diagnostic de certitudine, bopsie direct in timpul investigatiei din unele leziuni suspecte ale mucoasei colonice sau chiar tratament direct (de exemplu rezectia unui polip colonic).

Citește și:

Analize medicale pentru colon iritabil: Biopsia de mucoasa

Biopsia de mucoasa se poate realiza si in timpul colonoscopiei si poate elimina suspiciunea unei boli inflamatorii colonice.

Citeste si:

Cum am scapat eu de COLON IRITABIL

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.