Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru COLON IRITABIL

Colonul iritabil, cunoscut si sub denumirea de boala functionala intestinala sau sindromul de intestin iritabil – reprezinta o tulburare foarte frecventa in populatie, specialistii considerand ca o persoana din 4 poate fi afectata de acest sindrom.

Analize medicale si investigatii pentru COLON IRITABIL

analize medicale colon iritabil Analize de sange

Hemoleucograma uzuala poate aduce informatii despre o posibila infectie, sangerare sau parazitoza, prin modificarea constantelor sanguine si a celularitatii. Eozinofilele de exemplu pot creste in viroze sau parazitoze, iar globulele albe si formula leucocitara modificata poate sugera o infectie.

Pentru a intelege mai bine iti sugeram sa citesti si: INFECTIILE: interpretarea hemoleucogramei

De asemenea medicul poate cere si alte analize de sange, ca VSH-ul de exemplu sau markeri oncologici (pentru depistarea cancerului).

Analize pentru colon iritabil: examenul coproparazitologic

Un examen simplu care adesea este recomandat copiilor, dar este realizat si adultului in anumite situatii, este cel coproparazitologic.

La acest examen se pot pune in evidenta parazitozele intestinale de exemplu, inclusiv giardioza. Acest examen este foarte simplu si consta in analiza la microscop ascaunului pacientului.

Citește și:

Analize medicale pentru colon iritabil: Examenul computer tomograf

Examenul computer tomograf (CT) este indicat in multe situatii, poate orienta diagnosticul, insa trebuie sa stiti ca CT este iradiant. Va recomandam sa cititi si: Ce ar trebui sa stii despre radiografii si efectul iradiant asupra organismului

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.