Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru ULCERUL GASTRIC

Afectiunile stomacului sunt frecvente atat la tineri, cat si la persoanele cu varsta mai inaintata.

Tipuri de ulcer gastric

Exista mai multe tipuri de ulcer gastric, atat in functie de cauza care produce ulcerul, cat si in functie de localizarea acestuia.

ulcer gastric analize medicale

Ulcerul gastric de tip I

Ulcerul gastric de tip I este o leziune localizata pe mica curbura a stomacului si reprezinta cea mai frecventa forma de ulcer gastric.

Ulcerul gastric de tp II

Tipul II de ulcer gastric prezinta orice alta localizare la nivelul stomacului, ami putin mica curbura. De obicei acest tip de ulcer gastric apare la pacientii tratati o lunga perioada de timp cu AINS (de exemplu aspirina).

Cum poti sti daca suferi de ulcer?

Medicii specialisti gastroenterologi pot pune diagnosticul de ulcer dupa discutia cu pacientul si realizarea unor investigatii specifice pentru stomac.

Analize medicale pentru ulcer gastric: tranzitul baritat

Examenul cu bariu consta in pregatirea pacientului printr-o dieta specifica, precizata de medic, apoi administrarea de bariu. Ulterior, la perioade fixe de timp, pacientului i se realizeaza cate o radiografie. Interpretarea opacitatilor produse de bariu, vizibile pe radiografie, pot arata daca pacientul sufera de ulcer gastric. Stadiile incipiente ale bolii sunt insa greu observabile prin acest tip de investigatie, asadar tranzitul baritat prezinta limitele sale.

Citește și:

anatomy of human stomach photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.