Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru ULCERUL GASTRIC

Afectiunile stomacului sunt frecvente atat la tineri, cat si la persoanele cu varsta mai inaintata.

De asemenea examenul cu bariu al stomacului poate avea efecte adverse privind administrarea de bariu si totodata este iradiant pentru pacient, prin radiografiile produse.

Astazi o investigatie mult mai sesnsibila si utila pacientului, care permite diagnostic de certitudine, dar si tratament direct dupa caz, este endoscopia digestiva superioara.

Analize medicale pentru ulcer gastric: Endoscopia digestiva superioara

Endoscopia digestiva superioara este o investigatie ce presupune introducerea unui furtunas subtire si flexibil, controlat de medic si prevazut cu multe dispozitive, inclusiv cu camera de luat vederi, numit endoscop.

Cu ajutorul endoscopului medicul poate analiza mucoasele digestive, poate spala, poate face biopsie sau poate trata o sana sangeranda, poate extirpa un polip etc.

Analize medicale pentru ulcer gastric: Analiza sucurilor digestive

Sucul gastric este prelevat dimineata prin tubaj gastric, o investigatie nu tocmai placuta pentr pacient. Analiza sucului gastric aduce informatii despre aciditatea gastrica, continutul suculi gastric si posibil cauza care a determinat aparitia gastritei/ulcerului.

Citește și:

ulcer gastric analize medicale helicobacter pylori

Analize medicale pentru ulcer gastric: Analize pentru Helicobacter pylori

Helicobacter pylori (vezi imagine) este o bacterie foarte rezistenta, care poate infecta stomacul. Ceea ce o face atat de speciala este faptul ca poate rezista agresiunii sucurilor gastrice, in timp ce majoritatea microorganismelor sunt distruse de sucul gastric. Helicobacter pylori prezinta caracteristici unice, forma sa ii permite adaptarea la mediul acid, poate patrunde in peretele stomacului si duodenului, evita sistemul imunitar si colonizeaza cu usurinta.

helicobacter pylori bacterium with high details @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.