Setari Cookie-uri

Caz real: a slabit peste 100 kg in numai un an si jumatate!

Un barbat obez a reusit sa slabeasca intr-un an si jumatate 100 kg. Afla ce metoda a folosit pentru a dobandi o silueta sanatoasa!

Acesta este o afectiune cronica ce poate afecta functiile fizice de baza, cum ar fi respiratia sau mersul pe jos si este diagnostica prin calcularea indicelui de masa corporala, indicator definit prin raportul dintre inaltimea pe care o are un individ si greutatea sa. Obezitatea este catalogata ca fiind morbida atunci cand indicele de masa corporala depaseste 40 sau atunci cand greutatea corpului este cu 100 de kilograme peste greutatea ideala.

Printre afectiunile grave la care sunt predispusi cei care sufera de aceasta boala se afla si diabetul, hipertensiunea arteriala, apneea, calculii biliari, osteoartrita, bolile de inima si cancerul.

Tratamentul obezitatii

La Spitalul Sf. Constantin din Brasov a fost a initiat cu succes in anul 2011 un program de chirurgie bariatrica, care reuneste intreaga gama de interventii pentru tratarea acestor afectiuni si se numara printre cele mai bune din tara in domeniu, fiind totodata prima unitate privata din provincie care ofera asemenea prestatie medicala.

Citește și:

In cazul pacientilor care sufera de obezitate morbida, tratamentul modern cu rezultate sigure si de durata este reprezentat tocmai de chirurgia bariatrica: interventiile chirurgicale de tip inel gastric, laparoscopic, gastrectomia in manson sau bypass-ul gastric aduc cele mai mari avantaje persoanelor care sufera de aceasta afectiune.

Operatia Gastric Sleeve

Impresionati de cazul lui Marian, medicii Spitalului Sf. Constantin au decis sa il ajute, iar institutia a suportat costurile interventiei – 5 000 de euro. Operatia s-a desfasurat fara incidente timp de doua ore si a reprezentat o premiera in Brasov la momentul respectiv, fiind pentru prima data cand medicii au operat un pacient cu o asemenea greutate. „Este cel mai voluminos om pe care l-am operat pana acum, cu o greutate de 200 de kilograme, la 1,70 m inaltime, reprezentand un Indice de Masa Corporala de 63, normalul fiind sub 25", declara in ianuarie 2012 seful Sectiei de Chirurgie de la Spitalul „Sf. Constantin" Brasov, dr. Bogdan Moldovan.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.