Setari Cookie-uri

Pietrele la fiere sau LITIAZA BILIARA: despre riscuri, simptome si tratament

Vezica biliara joaca un rol foarte important in metabolismul grasimilor, insa in anumite conditii constituientii sucului biliar pot forma calculi de diferite dimensiuni, ducand la ceea ce numim litiaza biliara sau "pietre la fiere".

Litiaza biliara – analize medicale si investigatii

Analizele medicale si investigatiile sugerate pentru a pune diagnosticul de litiaza biliara sunt limitate, insa trebuie cautate complicatiile acesteia, de aceea medicul poate cere o baterie de teste pentru o investigare amanuntita a pacientului.

litiaza biliara pietre la fiere - cum arata pietrele la fiere scoase

In zilele noastre 8 persoane din 10 suferinde de litiaza biliara sunt diagnosticate. Metoda cea mai comuna de diagnostic o reprezinta ecografia abdominala, care “vede” forma, dimensiunile si continutul vezicii biliare. De asemenea grosimea peretilor vezicii biliare este importanta, mai ales cand vorbim de inflamatie.

Analizele medicale de sange – hemoleucograma si biochimie – aduc informatii despre o posibila stare de inflamatie in organism, dar si despre colesterol, bilirubina, amilaze pancreatice etc.

Citește și:

Litiaza biliara – tratament

Tratamentul litiazei biliare trebuie personalizat pentru fiecare pacient in parte, in functie de varsta, simptome, numarul si dimensiunile calculilor, riscuri si boli adiacente.

Foto: pietre la fiere @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.