Setari Cookie-uri

Metode chirurgicale pentru SILUETA - cum se slabeste sub bisturiu

Chirurgia bariatrica - sau chirurgia obezitatii - a devenit astazi cel mai eficient tratament al bolilor metabolice severe, in speta obezitatea si excesul ponderal, care prin complicatiile pe care le aduc reprezinta unul din principalii factori ai scaderii sperantei de viata si a calitatii vietii.

Comunicat de presa

Tot mai multi oameni aleg sa intervina pe cale chirurgicala pentru a trata aceste afectiuni, aceasta fiind singura alternativa cu rezultate pe termen lung, in conditiile in care peste 50% dintre persoanele care reusesc sa slabeasca prin dieta se ingrasa la loc, iar uneori aparitia efectului de „yo-yo” aduce si kilograme in plus fata de greutatea initiala.

Chirurgia bariatrica – sau chirurgia obezitatii – a devenit astazi cel mai eficient tratament al bolilor metabolice severe, in speta obezitatea si excesul ponderal, care prin complicatiile pe care le aduc reprezinta unul din principalii factori ai scaderii sperantei de viata si a calitatii vietii. Tot mai multi oameni aleg sa intervina pe cale chirurgicala pentru a trata aceste afectiuni, aceasta fiind singura alternativa cu rezultate pe termen lung, in conditiile in care peste 50% dintre persoanele care reusesc sa slabeasca prin dieta se ingrasa la loc, iar uneori aparitia efectului de „yo-yo” aduce si kilograme in plus fata de greutatea initiala.

Citește și:

Chirurgia bariatrica include o sfera larga de proceduri si tehnici utilizate in tratamentul obezitatii, care urmaresc fie restrictionarea dramatica a cantitatii de alimente ingerate, fie reducerea absorbtiei alimentelor (sau ambele) si se realizeaza prin abord minim – invaziv, laparoscopic.

"Scaderea drastica in greutate este realizata prin reducerea dimensiunii stomacului, prin diferite metode chirurgicale, care urmaresc fie restrictionarea dramatica a cantitatii de alimente ingerate, fie reducerea absortiei intestinale a alimentelor, fie ambele. Cele mai utilizate procedee sunt inelul gastric, Gastric Sleeve (sau rezectia longitudinala a stomacului) si by-pass-ul gastric. Echipa noastra aplica preferential metoda „Gastric Sleeve”, pe cale laparoscopica sau prin incizie ombilicala unica (chirurgie LESS), intrucat, pe baza experientei anterioare si a rezultatelor pe care le-am obtinut, este cea mai eficienta tehnica. Pacientii pe care i-am operat pana acum prin aceasta procedura in cei doi ani de cand am adus chirurgia bariatrica la Brasov au slabit impreuna peste 2000 kg, multi dintre ei ajungand chiar si la normoponderabilitate", a declarat dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generala, sef de sectie in cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brasov.

Citește și:

Viata dupa chirurgia bariatrica

Chirurgia bariatrica urmareste reducerea capacitatii stomacului, diminuarea senzatiei de foame si instalarea prococe a satietatii, dar este important de tinut minte in acelasi timp ca operatia in sine este numai un mijloc, iar atingerea rezultatelor maxime depinde in mare masura si de determinarea si motivatia fiecarui pacient.

Astfel, gastrectomia longitudinala permite pacientilor sa aiba un regim fara restrictii calitative, ci doar cantitative, legate de dimensiunile noului stomac. Cu alte cuvinte, chirurgia bariatrica limiteaza apetitul, insa nu si optiunile alimentare.

Foto@Shuttersrock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.