Setari Cookie-uri

8 Obiceiuri care iti DISTRUG FICATUL

Ficatul este un organ vital, detinand peste 500 de functii in organism. Ficatul este considerat centrul metabolic si functionarea sa este strans legata de stilul de viata.

Afecteaza ficatul: abuzul de medicamente

NU luati medicamente “dupa ureche”! Incercati ca simptomele usoare, durerile de cap si alte mici tulburari sa le tratati naturist. Medicamentele incarca ficatul, reprezinta o otrava pentru acest organ, iar antibioticele sunt considerate cele mai toxice.

Din pacate polimedicatia afecteaza ficatul, multi pacienti sunt nevoiti sa urmeze tratamentele care constau in administrarea unor liste lungi de medicamente. In acest caz este indicat sa se incerce in fiecare an o cura de detoxifiere a ficatului.

Sfat: luati medicamente numai la nevoie si sub indicatia medicului.

Afecteaza ficatul: obezitatea

Surplusul de kilograme reprezinta un adevarat inaimic pentru sanatate. Ficatul este direct afectat de excesul de grasimi din corp, de aceea pentru a ne mentine ficatul sanatos este indicat sa urmam toti pasii necesari pentru a ne mentine normoponderali.

Citește și:

Afecteaza ficatul: curele drastice si slabirea rapida

Slabirea rapida presupune eliminarea unui numar mare de kilograme intr-un timp scurt. Cu alte cuvinte un soc metabolic. Cum ficatul este un centru metabolic, o slabire rapida va fi un soc pentru acest organ.

Sfat: alegeti regimurile alimentare sanatoase si optati pentru o slabire lenta. Cititi si: Efectele alarmante ale slabirii rapide

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.