Setari Cookie-uri

5 Semne si simptome ca ai PIETRE la FIERE

Vezica biliara sau fierea prezinta roluri importante in ceea ce priveste sanatatea ficatului si digestia alimentelor grase. Anumiti factori pot duce la formarea de pietre la nivelul vezicii biliare – litiaza biliara. Simptomele pietrelor la fiere pot fi usor de ignorat daca nu se cunosc consecintele acestei patologii.

*Informatiile din acest articol sunt orientative si nu pot inlocui consultatia medicala.

Cateva informatii despre vezica biliara

Fierea sau vezica biliara este un organ cavitar in care se acumuleaza sucul biliar secretat de ficat. La nivelul vezicii biliare sucul biliar este concentrat de aproximativ 9 ori, urmand ca vezica sa se descarce in cazul unei mese grase. Atunci cand consumam grasimi nesanatoase sau cand ficatul sufera, exista posibilitatea ca “descarcarea” sucurilor biliare sa fie perturbata, formandu-se sedimente si calculi.

pietre la fiere manifestari

Va recomandam sa cititi si: Tratamente naturiste pentru Fiere

Canalul de scurgere al sucurilor biliare in intestinul subtire (duoden) este comun cu cel al pancreasului, de aceea o piatra care ramane blocata pe acest canal numid coledoc poate declansa o pancreatita acuta. De aceea este important sa identificati simptomele pietrelor la fiere, pentru a putea interveni dupa caz.

Citește și:

5 semne si simptome ca ai pietre la fiere

Durere in dreapta, sub coaste, sau durere in umar drept

Atunci cand vezica biliara sufera, pacientul poate resimti o durere in dreapta, imediat sub coaste, durere care apare mai des dupa masa. In unele cazuri durerea poate iradia in umarul drept – facand astfel pretext de diagnostic diferential cu afectiunile umarului.

Greturi si varsaturi frecvente

Daca vi se intampla sa va confruntati des cu stare de greata, fara a avea o afectiune hepatica (hepatite), gastrica (gastrita, ulcer), atunci este posibil sa suferiti de pietre la fiere. O ecografie de abdomen superior poate da diagnosticul.

Scaune moi si galbene

Scaunele mai moi decat de obicei, lucioase (grasoase) sau chiar galbene apar adesea in suferintele vezicii biliare, putand trada existenta unor pietre la fiere. In tot cazul, in asemenea situatii este recomandat sa mergeti la medic pentru investigatii. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Citește și:

Foto: shutterstock.by Elen Bushe

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.