Setari Cookie-uri

5 Semne si simptome ca ai PIETRE la FIERE

Vezica biliara sau fierea prezinta roluri importante in ceea ce priveste sanatatea ficatului si digestia alimentelor grase. Anumiti factori pot duce la formarea de pietre la nivelul vezicii biliare – litiaza biliara. Simptomele pietrelor la fiere pot fi usor de ignorat daca nu se cunosc consecintele acestei patologii.

Icter

Icterul se poate observa atunci cand pielea se ingalbeneste, dar si mucoasele devin mai galbene: gingiile, zona alba a ochiului etc. daca observati astfel de schimbari, prezentati-va cat mai rapid la medic.

Durere asociata cu frisoane si febra

Durerea intensa in aprtea dreapta a abdomenului superior, imediat sub coaste, care poate iradia in umarul drept sau in spate. Asociata cu greata si/sau varsaturi, dar si cu febra si frison ar trebui sa determine pacientul sa se prezinte de urgenta la medic, caci poate fi vorba despre o colecistita acuta. Starea de rau este puternica, suficient de intensa pentru a alarma pacientul.

De asemenea durerea in bara in abdomen, care iradiaza in spate, reprezinta de asemenea o urgenta medicala, putand trada o pancreatita acuta.

Va recomandam sa cititi despre investigatiile si tratamentul in litiaza biliara in acest articol: Pietrele la fiere sau LITIAZA BILIARA: despre riscuri, simptome si tratament

Citește și:

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.