Setari Cookie-uri

Helicobacter pylori: Remedii naturiste pe care merita sa le incerci

Dureri de stomac, arsuri, balonari - aceste simptome ne sunt cunoscute multora dintre noi. Iata de ce trebuie sa ne informam si sa intelegem de ce este important sa facem investigatiile necesare pentru a afla daca bacteria Helicobacter pylori se afla in organismul nostru.

Sursa: Garbo.ro

Ce este Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori (H. pylori) este o bacterie care patrunde in organism si apoi se instaleaza la nivelul sistemului digestiv. Daca la inceput infectia este asimptomatica, pe parcursul anilor, Helicobacter pylori afecteaza stomacul sau partea superioara a intestinului subtire si astfel, provoaca ulceratii, arsuri si dureri.
Infectia cu Helicobacter pylori este periculoasa pentru ca in unele cazuri, daca este netratata provoaca ulcer, gastrita, putand duce pana la cancer de stomac.

Aceasta infectie este comuna, astfel, aproximativ doua treimi din populatia globului are Helicobacter pylori in organism. Bacteria se transmite foarte usor de la om la om, principala modalitate de transmitere fiind pe cale orala, dar se transmite si prin respiratie sau folosirea comuna a veseli si a hainelor. O imunitate scazuta favorizeaza transmiterea bolii.

Citește și:

Cu toate acestea, pe masura ce nivelul de trai s-a imbunatatit si populatia a inceput sa aiba acces la apa si igiena, tot mai putini oameni capata infectia.

In ceea ce priveste preventia, ca sa ne protejam de aceasta bacterie, trebuie sa pastram obiceiuri sanatoase de igiena, dar si o alimentatie care sa includa anumite alimente cu efect bacteriostatic.

Helicobacter pylori remedii naturiste

Foto: Shutterstock/ joshya

Foto homepage: Shutterstock/ Melodia plus photos

Simptomele infectiei cu Helicobacter pylori

Simptomele sunt cele ale gastritei sau ulcerului:

• Durere sau arsura gastrica;
• Arsura retrosternala;
• Regurgitatii;
• Balonare;
• Scadere ponderala;
• Varsaturi;
• Scaun negru, ca zatul de cafea;
• Scaun cu sange;
• Dificultati la inghitire.

Uneori, infectia cu H. pylori poate fi asimptomatica. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >

Citește și:

Vizionare placuta


Emoțională, introvertită, îndrăgostită de așternut cuvinte. Garbo.ro i-a fost mama adoptivă, iar Kudika.ro sora de cruce. La ea în suflet locuiesc alte 4 sufletele (= nepotei) și...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.