Dureri de stomac, arsuri, balonari - aceste simptome ne sunt cunoscute multora dintre noi. Iata de ce trebuie sa ne informam si sa intelegem de ce este important sa facem investigatiile necesare pentru a afla daca bacteria Helicobacter pylori se afla in organismul nostru.

Teste de diagnostic pentru a detecta Helicobacter pylori in organism

Daca si tu te-ai confruntat cu astfel de simptome, este important sa mergi la un gastroenterolog, sa ii povestesti si cel mai probabil, dupa cum mi s-a intamplat mie, acesta iti va recomanda si o metoda de testare prin care poti afla daca bacteria s-a instalat in aparatul tau digestiv.

Astazi, exista doua metode prin care putem sa aflam daca aceasta bacterie exista in organismul nostru. Practic, diagnosticarea infectiei se face cu ajutorul unor teste:

- Metode invazive: prin endoscopie digestiva superioara, cand practic sunt prelevate mici fragmente de mucoasa gastrica sau duodenala. Detectia microrganismului se mai face prin examen microscopic cultura sau prin testul ureazei (prezenta acestei enzime este un indicator al infectiei cu H. pylori;

- Metode non-invazive: testul respirator cu uree si depistarea antigenului H.pylori in materiile fecale. Exista si teste de sange pentru Helicobacter pylori, insa daca ati avut infectia si v-ati vindecat, aceste teste vor iesi in continuarea pozitive, motiv pentru care interpretarea este mai dificila si necesita celelalte doua teste despre care am vorbit deja.

helicobacter pylori

Helicobacter pylori: Cele mai cunoscute remedii naturiste adjuvante in tratament

Daca in urma testelor ai aflat ca si tu ai aceasta bacterie, iti recomandam mai multe tratamente naturiste adjuvante pentru tratarea bolii: Citeste pe Garbo articolul complet >

Mai multe informatii despre tratament: Helicobacter Pylori - simptome si tratament

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: