Setari Cookie-uri

Balonarea, o consecinta a stilului de viata modern

Simtiti ca va explodeaza burta si aveti o stare de total disconfort? Probabil deja va intrebati ce ati mancat de trebuie sa indurati o asemenea "revolta" din partea organismului dumneavoastra. Din pacate nu sunteti singura persoana care sufera de asa ceva, tot mai frecvent omul modern se confrunta cu probleme de digestie si, in special, cu balonarea, care este un simptom cat se poate de neplacut…

Sfaturi practice

  • Ar fi ideal sa renuntati la fumat! Nu doar ca veti preveni aparitia cancerului pulmonar sau a afectiunilor cardiovasculare, dar evitati aerofagia si deci balonarea!

  • Renuntati la alimentele tip fast-food si mai ales la cele prajite!
  • Evitati cafeaua sau ceaiul negru si reduceti bauturile ce contin cofeina.
  • Nu consumati bauturi racoritoare carbogazoase si dulciuri rafinate din comert.
  • Este foarte tonic si benefic pentru organism consumul zilnic al unui suc natural din citrice proaspat stoarse, in special portocale si grepfrut. Detoxifica extraordinar de bine organismul si ajuta la eliminarea kilogramelor in plus!
  • Evitati laptele, ceapa si ridichiile.
  • Stresul este un factor important in aparitia meteorismului, motiv pentru care orice metoda de relaxare este benefica pentru organism. La masa trebuie sa domine linistea si armonia. Orice conflict ar exista, incearcati ca masa ta sa fie una linistita!

Daca totusi balonarea persista, abdomenul devine dureros, este bine sa va adresati medicului de familie. O serie de afectiuni au ca prim sau unic simptom meteorismul. Poate fi vorba de un ulcer incipient, o gastrita suparatoare, o diskinezie biliara sau o afectiune hepatica. Medicul examineaza clinic abdomenul si va prescrie analizele necesare. Un abdomen normal trebuie sa fie suplu si nedureros, atat spontan, cat si la palpare.

Leacurile naturii...

Ca de obicei natura ne sta la dispozitie cu leacuri din plante pentru a preveni sau ameliora simptomele oricarei afectiuni. Exista anumite plante care usureaza digestia:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.