Pneumococul - Principala cauza a mortalitatii infantile in Roamani

In lume, aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual datorita bolilor pneumococice. Jumatate dintre acestia sunt copii cu varsta mai mica de 5 ani. Organizatia Mondiala a Sanatatii considera boala pneumococica drept responsabilul numarul 1 de mortalitatea infantila.

Comunicat de presa


In lume, aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual datorita bolilor pneumococice. Jumatate dintre acestia sunt copii cu varsta mai mica de 5 ani. Organizatia Mondiala a Sanatatii considera boala pneumococica drept responsabilul numarul 1 de mortalitatea infantila.


pneumococ raceala copiiPneumococul
este cauza principala a mortalitatii infantile in intreaga lume, reprezentand 28% din totalul deceselor intre 0 si 1 an, urmata, intr-un procent de 21% de Rujeola. Romania are cel mai mare procent al mortalitatii infantile de pe continent, de 13,9%, dupa Moldova si Ucraina . In Romania, 2.250 de copii cu varsta mai mica de 1 an au murit anul trecut . Aceste cifre sunt extrem de ingrijoratoare, rata deceselor fiind una dintre cele mai mari din Europa, potrivit datelor comunicate recent de catre Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie.

Principalul responsabil de instalarea bolii pneumococice la copii este streptococul pneumoniae, o bacterie localizata in tractul respirator superior (nazo-faringe). Este unul din principalii agenti patogeni infectiosi la varsta copilariei, transmisibil de la om la om. Pericolul este cu atat mai grav cu cat, conform avertismentelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, exista o rezistenta din ce in ce mai mari a bacteriei la tratamentele clasice, cu antibiotice.

Boala Pneumococica este o infectie datorata unei bacterii numita Streptococcus pneumoniae, cunoscut sub numele de pneumococ. Infectiile pneumococice includ: pneumonia, meningita, septicemia, otita medie, sinuzita sau bronsita. Copilul cu infectie pneumococica prezinta simptome diverse cum ar fi: febra ridicata (> 39C), frisoane, tuse, junghi toracic, otalgie, otoree, iritabilitate, anorexie, varsaturi, cefalee, ameteli. Formele de boala pot fi usoare, medii sau grave, in functie de receptivitatea si de imunitatea individuala.”, a declarat Dr. Daniela Stefanescu membru al Senatului Societatii Nationale de Medicina de Familie. „Preventia fiind extrem de importanta in actul medical, introducerea vaccinarii cu noul vaccin in tara noastra, ar putea avea un puternic impact asupra morbiditatii si a costurilor sale ridicate cat si asupra mortalitatii infantile din ce in ce mai ingrijoratoare”, a adaugat Dr. Daniela Stefanescu.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri