Setari Cookie-uri

Pneumococul - Principala cauza a mortalitatii infantile in Roamani

In lume, aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual datorita bolilor pneumococice. Jumatate dintre acestia sunt copii cu varsta mai mica de 5 ani. Organizatia Mondiala a Sanatatii considera boala pneumococica drept responsabilul numarul 1 de mortalitatea infantila.

La copii cu varsta sub 5 ani, Boala Pneumococica provoaca moartea acestora mai mult decat orice alta afectiune, incluzand aici si SIDA, malaria sau rujeola impreuna” .

2 copii, cu varsta mai mica de 5 ani, mor in fiecare ora in Statele Unite datorita bolii pneumococice . Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vaccinarea cu un vaccin imbunatatit continuu, este singura alternativa de preventie a bolii pneumococice.

In Statele Unite a fost inclusa in Programul National de Vaccinare generatia urmatoare de PCV cu 13 serotipuri (vaccinul cu 13 serotipuri), care vine in completarea celor cu 7 serotipuri. Acesta acopera boli pneumococice precum: pneumonia bacteriemica, meningita, bacteriemia si otita medie cauzate de cele 7 serotipuri deja incluse in vaccinul antipneumococic existent. Noul vaccin cu 13 serotipuri scade cu 94% incidenta bolilor invazive pneumococice (bacteriemie si meningita) la copiii cu varsta mai mica de 5 ani precum si rezistenta la antibiotice a pneumococului cu 98% la copiii sub 5 ani. Poate fi administrat simultan cu celelalte vaccinuri pediatrice in acord cu schema de vaccinare obligatorie.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.