Setari Cookie-uri

Hepatita B - ucigasul tacut al lumii moderne

In Romania aproape un milion de oameni sufera de hepatita cronica B, cel mai tacut si puternic ucigas al lumii moderne.

Hepatita B – perioada de incubatie

Odata intrat in contact cu virusul, el are o perioada de incubatie cuprinsa intre 45 si 160 de zile. In mod normal, simptomele apar cam la 30-180 de zile, insa este foarte important de stiut ca jumatate din persoanele infectat cu acest virus nu vor prezenta niciun simptom, ceea ce face boala si mai periculoasa pentru ca ea este contagioasa! De la infectare, hepatita B are doua stagii de dezvoltare: hepatita acuta si hepatita cronica.

virus hepatita B - perioada de incubatie a hepatitei B

Infectia acuta cu hepatita B

Hepatita acuta este inflamatia cauzata de virusul hepatic B in primele 6 luni de la infectare. In acest timp, persoana infectata poate prezenta o serie de simptome, poate cere ajutor medical si poate dezvolta anticorpii necesari pentru a elimina virusul si a se imuniza de posibilele infectarii viitoare. Dupa aceste 6 luni, hepatita acuta cu HVB evolueaza in hepatita cronica. Din fericire, in aceasta perioada persoana infectata se poate vindeca.

Citește și:

Infectia cronica cu hepatita B

Riscul ca hepatita acuta B sa se transforme in cronica variaza foarte mult in functie de varsta: 90% din nou-nascutii infectati ajung intr-un stadiu cronic, 50% din copii si 5% din adulti o dezvolta.

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.