Setari Cookie-uri

Cum vom respira peste 10 ani?

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de cazuri de Tuberculoza: aproximativ 20.000 de persoane se imbolnavesc anual si 1.500 de persoane mor din cauza Tuberculozei.

Campania

Constienti de amenintarea reala pe care o reprezinta Tuberculoza in acest moment tara noastra, membrii Parteneriatului StopTB Romania lanseaza astazi campania „Sta in puterea ta sa salvezi vieti! Actioneaza astazi pentru o Romanie fara Tuberculoza!” – campanie de constientizare si responsabilizare a factorilor decizionali din Romania.

Campania are o durata de 6 luni, iar principalele sale obiective sunt:

• Recunoasterea TB ca problema de sanatate publica majora,
• Cresterea capacitatii si finantarea adecvata a Programului National de Control al Tuberculozei (PNCT),
• Aprobarea si finantarea adecvata a Planului National de Prevenire si Management al TB-MDR, conform angajamentului asumat de Ministerul Sanatatii prin semnarea in 2011, la Baku, a Planului European de Actiune privind Prevenirea si Managementul TB-MDR/XDR,
• Adoptarea masurilor de suport social pentru pacientii cu Tuberculoza si asigurarea tratamentului continuu, cu medicamente eficace, pentru toti pacientii.

„Daca Programul National de Control al Tuberculozei ar fi finantat adecvat, daca Romania ar aproba si aplica Planul National de Prevenire si Management al TB-M/XDR pentru 2012 – 2015 si daca ar adopta masuri de suport pentru bolnavii de TB, pana in 2015 ar putea fi diagnosticate cel putin 85% din cazurile de TB-MDR/XDR si ar putea fi vindecate cel putin 75% (3 din 4) din cazurile de aceste tipuri diagnosticate”, afirma Dr. Gilda Popescu, Coordonatorul Tehnic National al Programului National de Control al Tuberculozei.

“Ne dorim sa facem mai mult decat sa tragem un semnal de alarma. Ne dorim sa determinam autoritatile sa actioneze concret si asta in cel mai scurt timp, deoarece tuberculoza este o problema de sanatate publica majora!”
- Dr. Silvia Asandi, Director General al Fundatiei Romanian Angel Appeal, organizatie membra a Parteneriatului StopTB Romania.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.